Archeologen Quentin Bourgeois en Eva Kaptijn leggen de boorresultaten in een goot, om te zien hoe de bodem er uit ziet. Het gebeurt bij een mogelijke grafheuvel in de bossen bij Drie in Ermelo. Publiek mag toekijken en mee speuren tijdens de Nationale Archeologiedagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologen Quentin Bourgeois en Eva Kaptijn leggen de boorresultaten in een goot, om te zien hoe de bodem er uit ziet. Het gebeurt bij een mogelijke grafheuvel in de bossen bij Drie in Ermelo. Publiek mag toekijken en mee speuren tijdens de Nationale Archeologiedagen. © Bram van de Biezen

Graven van 5000 jaar oude Veluwenaren ontdekt in Ermelo

Minstens drie nooit eerder ontdekte grafheuvels zijn afgelopen weekend en vorige week in Ermelo op echtheid gecontroleerd en benoemd tot echte grafheuvels.

Archeologen van Erfgoed Gelderland en de Universiteit Leiden bezochten verschillende locaties in Ermelo, waar het vermoeden bestaat dat er grafheuvels liggen. Tijdens de Nationale Archeologiedagen, op 12 en 13 oktober, gebeurde dat zelfs samen met publiek. Toeschouwers mochten meekijken naar grondboringen en vragen stellen. Ondanks de druilerige regen werd er enthousiast op gereageerd.

Veluwe