Archeologen Quentin Bourgeois en Eva Kaptijn leggen de boorresultaten in een goot, om te zien hoe de bodem er uit ziet. Het gebeurt bij een mogelijke grafheuvel in de bossen bij Drie in Ermelo. Publiek mag toekijken en mee speuren tijdens de Nationale Archeologiedagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologen Quentin Bourgeois en Eva Kaptijn leggen de boorresultaten in een goot, om te zien hoe de bodem er uit ziet. Het gebeurt bij een mogelijke grafheuvel in de bossen bij Drie in Ermelo. Publiek mag toekijken en mee speuren tijdens de Nationale Archeologiedagen. © Bram van de Biezen

Graven van 5000 jaar oude Veluwenaren ontdekt in Ermelo

Minstens drie nooit eerder ontdekte grafheuvels zijn afgelopen weekend en vorige week in Ermelo op echtheid gecontroleerd en benoemd tot echte grafheuvels.

  1. Freek Vonk na slangenbeet 11-jarige Liam op camping in Ermelo: ‘Doe mij nooit na’

    Freek Vonk na slangen­beet 11-jarige Liam op camping in Ermelo: ‘Doe mij nooit na’

    Een slangenbeet kan gevaarlijk zijn en zeer pijnlijk bovendien. Hiervoor waarschuwt bioloog Freek Vonk naar aanleiding van het hachelijke avontuur dat de 11-jarige Liam beleefde. De ‘mini Freek Vonk’ werd op een camping in Ermelo gebeten door een adder en lag vier dagen in het ziekenhuis. Freek benadrukt slangen toch vooral te laten glibberen. ,,Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: doe mij nooit na!”

Veluwe