Boswachter Henk Jan Zwart timmert nieuwe instructies langs de toegangsweg tot het bos aan de Staringlaan. Tot 20 juni mogen honden in de Ermelose natuurgebieden niet meer los rondlopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Henk Jan Zwart timmert nieuwe instructies langs de toegangsweg tot het bos aan de Staringlaan. Tot 20 juni mogen honden in de Ermelose natuurgebieden niet meer los rondlopen. © Ruben Schipper Fotografie

Honden mogen niet meer loslopen in Ermelo, alleen nog op de Groevenbeekse heide

Hondenlosloopgebieden in Ermelose natuurterreinen gaan tot en met 20 juni op slot voor loslopende honden, omdat die reebaby’s en zwijnenbiggetjes opjagen. Voor het eerst in de geschiedenis wordt deze maatregel ingezet. Aan de lijn met de hond.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Veluwe