Volledig scherm
Het brandende chalet op vakantiepark De Strokel in Ermelo waar het stoffelijk overschot van Ton Kuijf werd gevonden © AD

Hoofdverdachte Ermelose chaletmoord is beschuldigingen zat

ZUTPHEN/ ERMELO – De hoofdverdachte in de Ermelose chaletmoord is het zat dat iedereen de beschuldigende vinger naar haar wijst. ,,Lekker makkelijk: Janet heeft het gedaan'', zei ze maandag in de rechtszaal.

De rechtbank in Zutphen buigt zich de komende dagen over de Ermelose chaletmoord. Maandag stond alleen de 31-jarige Kampense Janet S. terecht. Ze wordt door het Openbaar Ministerie als hoofdverdachte gezien. In maart 2014 trof de brandweer het ontzielde lichaam van de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf in een brandend chalet in Ermelo. De man bleek met een bijl en mogelijk een mes te zijn omgebracht. Kuijf werd afgeperst door medeverdachte Joyce N. (31) uit Kampen, zei Janet. De beide dames zouden eerder meerdere mannen hebben afgeperst na seksafspraken. Janet ontkende, net als ze de moord ontkent. Wel bekende ze betrokkenheid bij het wegmaken van het lijk en de brandstichting in de chalet.

Uit onderzoek bleek er bloed van het slachtoffer op haar beha, joggingbroek en schoenen te zitten. S. beweerde dat medeverdachte Youri B. de moordenaar is. Donderdag wordt de strafeis tegen S. bekend, volgende week staan de overige verdachten terecht.

Veluwe