Volledig scherm
foto ter illustratie © Thinkstock

Ingehuurde kracht steelt geld van gemeente Ermelo

Een medewerker van de afdeling grondzaken van de gemeente Ermelo mag niet meer voor de gemeente werken, omdat hij betrapt is op stelen van geld.

Dat gebeurde op 10 februari. De man was niet in vaste dienst bij de gemeente, maar werd voor korte tijd ingehuurd om een achterstand weg te werken. Hij heeft een paar tientjes gestolen uit een pot, laat woordvoerster Moniek Winters weten. Dat zou twee keer hebben plaatsgevonden. Het ging niet om gemeenschapsgeld, benadrukt zij.

Toegegeven
De man heeft de diefstal toegegeven en het geld terugbetaald. Desondanks heeft de gemeente 'de inhuur beëindigd', aldus Winters. Omdat de man zijn fout heeft toegegeven, is er geen aangifte gedaan bij de politie. Wel is het personeel geïnformeerd over het voorval. Daarbij is de naam van de man niet genoemd. Volgens Winters is 'volstrekt duidelijk' dat dit gedrag niet valt te tolereren. Medewerkers leggen een eed of belofte af. ,,Of je nu wordt ingehuurd of in dienst bent; van iedereen wordt dezelfde integriteit verwacht.''

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe