Volledig scherm
Op de iPad laten leerlingen aan de ouderen zien hoe het schoolleven op Groevenbeek eruit ziet. © [FOTOBRON]foto eigen foto

Jong en oud praten in Ermelo over tienertijd van toen en nu

ERMELO Tienertijd nu, en tienertijd toen. Dat waren de gespreksonderwerpen van vmbo-2 leerlingen van het Groevenbeek College in Ermelo en ouderen in de IJsvogel.

De kinderen gingen op bezoek in het ontmoetingscentrum voor ouderen in het kader van de Nationale Ouderendag die vandaag is. Het past ook bij het lesthema 'jong ontmoet oud', dat deze weken in de lessen van het vakcollege dienstverlenen wordt behandeld.

De leerlingen interviewden de ouderen over hoe hun tienertijd is verlopen en hoe ze de voortschrijdende ouderdom van nu ervaren. De leerlingen vertelden op hun beurt over hun eigen tienertijd en het schoolleven op Groevenbeek.

Met behulp van de iPad lieten ze foto's en filmpjes zien om daarmee de ouderen een beeld te geven van hoe het schoolleven anno 2016 er uitziet. "Het waren ontroerende gesprekken waarin het respect voor elkaar mooi naar voren kwam", laat voorlichter Rein Tanis weten. Na de gesprekken werd er nog samen gegeten waarbij de leerlingen het dessert hadden verzorgd. Het thema 'jong ontmoet oud' wordt volgende maand afgesloten met een opa en oma dag.

Veluwe