Hollandse Hoogte / ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Justitie heeft mededogen met superdief die 180 iPads, 7 MacBooks en 30 laptops roofde bij Groevenbeek College in Ermelo

De officier van justitie verwoordde het gelijk kernachtig: „Het is een beetje mosterd na de maaltijd. We zijn drie jaar verder en deze verdachte is voor een aantal soortgelijke inbraken al veroordeeld tot 34 maanden. Een straf die hij ook al heeft uitgezeten. Er blijft dus alleen dit incident over.” 

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. De schaduwcarrière van voetbalcommentator Evert ten Napel: ‘Ze noemen me ook wel Bas ten Napel’
  PREMIUM
  DE AFTRAP

  De schaduwcar­riè­re van voetbalcom­men­ta­tor Evert ten Napel: ‘Ze noemen me ook wel Bas ten Napel’

  Als scheidsrechter moet je indruk maken, vindt voetbalcommentator Evert ten Napel, tevens arbiter in het amateurvoetbal. Dus draagt de Ermeloër (78) niet alleen het shirt van Björn Kuipers of Bas Nijhuis mét Fifa-badge, maar steevast ook een korte broek. Een gesprek over gezag, ijdelheid en opstandige ouders. ,,Ze mogen alles van me vinden, maar noem me geen thuisfluiter.”