Het Groevenbeek College in Ermelo.
Volledig scherm
Het Groevenbeek College in Ermelo. © Google

Kapitale diefstal van computerapparatuur Ermelo in Opsporing Verzocht

De politie vraag morgenavond in een uitzending van Opsporing Verzocht extra aandacht voor een reeks diefstallen van computerapparatuur uit verschillende scholen. Zo werd uit het Groevenbeek College in Ermelo voor onder meer 60.000 euro aan spullen gestolen. 

In totaal werd op scholen uit onder meer Apeldoorn, Arnhem en Velp en dus Ermelo voor tonnen aan apparatuur buitgemaakt. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de verschillende diefstallen verband houden met elkaar. De verduistering in het Groevenbeek College werd donderdagmiddag 16 augustus gepleegd en uit beelden valt op te maken dat twee verdachten geruime tijd in de school blijven en uiteindelijk met karren vol apparatuur het pand verlaten.

Gedurende het onderzoek zijn meerdere inbraken aan elkaar gekoppeld. Van alle diefstallen zijn bewakingsbeelden waarop de verdachten, de werkwijze en de bestelauto duidelijk zijn vastgelegd. De beelden worden in de uitzending - dinsdag, 20.30 uur, NPO1 - getoond, waarbij de politie niet uitsluit dat deze verdachten verantwoordelijk zijn voor nog meer diefstallen uit andere delen van het land.   

Van de weggenomen computerapparatuur uit de school in Ermelo werden in Den Bosch 10 iPad’s in beslag genomen. Hiervoor werden twee inwoners van Den Bosch als verdachten gehoord. Zij verklaarden de iPads te hebben gekocht in Utrecht.

Veluwe