Volledig scherm
Lucelle Deneer is genomineerd voor de titel Leraar van het Jaar 2018-2019 © Groevenbeek College

Lucelle Deneer van Groevenbeek uit Ermelo is Leraar van het Jaar 2019

updateDe Harderwijkse Lucelle Deneer, docent maatschappijleer op Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, is  ‘Leraar van het jaar 2018-2019' in de categorie voortgezet onderwijs geworden. Dat is zojuist bekend gemaakt door onderwijsminister Arie Slob. Deneer is docent maatschappijleer op de afdeling vmbo. De uitslag is bekend gemaakt op de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Harderwijkse kwam samen met twee anderen bovendrijven uit in totaal achthonderd aanmeldingen. Zij dankt de nominatie aan haar enorme passie voor het onderwijs en de betrokkenheid bij de vmbo-leerlingen. Slob leest uit het juryrapport voor dat bij Deneer het plezier voorop staat. ,,Opgeven is voor deze leraar geen optie. Ze inspireert en enthousiasmeert en ze is het schoolvoorbeeld van een 'leven lang leren'.  Deneer is duidelijk overdonderd door haar benoeming tot leraar van het jaar. Haar doel voor het komend jaar is plezier terug te brengen in het onderwijs. ,,Als wij er voor zorgen dat lessen leuker worden is er vast minder probleem met motivatie. En als het voor de leerling leuker is, is het vast voor ons ook leuker.”

Interactief

Een belangrijk project van haar is ‘Ook ik heb mijn vmbo-diploma’, waarbij zij de leerlingen op een interactieve manier kennis laat maken met personen die via het vmbo een succesvolle en boeiende baan hebben. De leerlingen ontdekken zo welke toekomstmogelijkheden er zijn en krijgen daarmee meer geloof in eigen kunnen. Ze hoopt zo de vooroordelen die soms aan het vmbo kleven te bestrijden.

Een ander project is de app waarmee de examenleerlingen op een eigentijdse manier kunnen oefenen voor het landelijk centraal eindexamen. Deneer zou graag als ‘leraar van het jaar’ een ambassadeur van het vmbo willen zijn om de samenleving te overtuigen dat het vmbo een prachtige basis vormt voor het waarmaken van je ambities.

Veluwe