Volledig scherm
In een woning aan de Magnolialaan in Ermelo is gisteren. een lichaam gevonden © Tim van Donkersgoed

Man (61) verdacht van doden eigen vrouw (57) in Ermelo

Een 61-jarige man die gisteren is aangehouden in Ermelo wordt verdacht van het doden van zijn eigen vrouw. De 57-jarige echtgenote werd gisteravond onder verdachte omstandigheden gevonden in de woning van het echtpaar. 

Dat bevestigt de politie die eerder vandaag al liet weten rekening te houden met een misdrijf. Het stoffelijk overschot van de vrouw werd gisteravond rond 22.00 uur gevonden in een woning aan de Magnolialaan aan de rand van Ermelo. De politie hield ter plaatse haar 61-jarige man aan.

Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de politie laat weten: ,,Daar doen we geen uitspraken over. Dat is iets wat de verdachte ons moet vertellen.” Het stel is getrouwd en gezamenlijk eigenaar van de woning aan de Magnolialaan, blijkt uit gegevens van het Kadaster. 

Weinig kwijt 

Vandaag spraken politie-agenten met buurtbewoners in de korte en rustige woonstraat aan de rand van Ermelo, tegen het bosgebied aan. Buurtbewoners willen tegen De Stentor weinig kwijt over de dood van de 57-jarige vrouw.  ,,Nee, ik ga het daar niet over hebben. Het is zo al moeilijk genoeg.’’ Een ander: ,,De politie is net geweest en daar heb ik mee gesproken. Zij moeten de informatie maar geven.’’ 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe