Volledig scherm
Hulpdiensten rukten massaal uit naar de Oude Telgterweg in Ermelo. © GinoPress B.V.

Man zwaargewond na val van dak tijdens plaatsen zonnepanelen in Ermelo

updateEen man is vanochtend in Ermelo zwaargewond geraakt na een val van het dak van een woning. Dat gebeurde aan de Oude Telgterweg. Een traumahelikopter landde in de buurt.

Het incident gebeurde tijdens het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de bewuste woning. Door nog onbekende oorzaak kwam het slachtoffer, een medewerker van het bedrijf Solar Harderwijk, daarbij ten val.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast drie ambulance-voertuigen kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Die landde op een naastgelegen parkeerplaats. Ook de politie spoedde zich naar het incident. Het slachtoffer is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inspectie

De politie kon vanochtend geen verdere informatie geven; zij verwijst door naar de inspectie van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (de arbeidsinspectie). 

Paul Q. van der Burg, woordvoerder van de inspectie, laat weten dat het gaat om een incident bij een particuliere woning. ,,We zullen onderzoek doen naar de oorzaak van de val. Bij zo'n onderzoek kijken we of alle protocollen en dergelijke zijn nageleefd. Dit duurt doorgaans een half jaar.’’

Bij Solar Harderwijk wil men nog niet verder ingaan op het voorval. ,,Vanuit respect voor zijn omgeving en privacy kan ik hier nog geen uitspraken over doen’’, stelt eigenaar Ronald van de Beek. 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe