Volledig scherm
Hulpdiensten rukten massaal uit naar de Oude Telgterweg in Ermelo. © GinoPress B.V.

Man zwaargewond na val van dak tijdens plaatsen zonnepanelen in Ermelo

updateEen man is vanochtend in Ermelo zwaargewond geraakt na een val van het dak van een woning. Dat gebeurde aan de Oude Telgterweg. Een traumahelikopter landde in de buurt.

Het incident gebeurde tijdens het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de bewuste woning. Door nog onbekende oorzaak kwam het slachtoffer, een medewerker van het bedrijf Solar Harderwijk, daarbij ten val.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast drie ambulance-voertuigen kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Die landde op een naastgelegen parkeerplaats. Ook de politie spoedde zich naar het incident. Het slachtoffer is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inspectie

De politie kon vanochtend geen verdere informatie geven; zij verwijst door naar de inspectie van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (de arbeidsinspectie). 

Paul Q. van der Burg, woordvoerder van de inspectie, laat weten dat het gaat om een incident bij een particuliere woning. ,,We zullen onderzoek doen naar de oorzaak van de val. Bij zo'n onderzoek kijken we of alle protocollen en dergelijke zijn nageleefd. Dit duurt doorgaans een half jaar.’’

Bij Solar Harderwijk wil men nog niet verder ingaan op het voorval. ,,Vanuit respect voor zijn omgeving en privacy kan ik hier nog geen uitspraken over doen’’, stelt eigenaar Ronald van de Beek. 

  1. Ex verongelukte Chiara (22) uit Ermelo aanvaardt boete na snelwegdrama in Duitsland
    PREMIUM
    VIDEO

    Ex verongeluk­te Chiara (22) uit Ermelo aanvaardt boete na snelwegdra­ma in Duitsland

    Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. De Nunspeter was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.

Veluwe