Docent Rein Tanis van het Christelijk College Groevenbeek deelt corona-zelftests uit aan leerlingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Docent Rein Tanis van het Christelijk College Groevenbeek deelt corona-zelftests uit aan leerlingen. © Ruben Schipper

Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’

videoDozen vol zelftests zijn afgeleverd bij het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, net als bij alle andere scholen in het land. Bedoeld om uit te delen aan leerlingen zodat ze zich twee keer per week kunnen testen op corona. ,,Ik wil het best doen, maar dan misschien eens in de paar weken. Ik hoef niet twee keer per week zo’n stokje in mijn neus als ik me verder prima voel’’, zegt brugklasser Julia (13).

6 reacties

 • Hans Invernizzi

  2 weken geleden
  Er hoeft helemaal geen nieuwe uitbraak te komen als leerlingen zich laten testen en iedereen zich aan de maatregelen houdt. Inmiddels zijn er tien miljoen prikken gezet dus zijn vrijwel alle kwetsbaren beschermd. Het is volkomen terecht dat Slob de scholen per 7 juni volledig op wil. Normaal onderwijs is van wezenlijk belang voor deze leeftijdsgroep, ook nu de vakantie snel naderbij komt. Elke dag telt bij de ontwikkeling van jonge mensen.
 • jos zoet

  2 weken geleden
  Middelbaar onderwijs.. De nieuwe uitbraak komt...En dat omdat Slob het zo nodig vindt vlak voor de vakanties..
 • Hans Invernizzi

  2 weken geleden
  Is het nu echt zo’n drama, twee keer in de week een testje (laten) doen? Het zal best vervelend zijn, zo’n staafje in je neus, maar dat kleine ongemak is toch geen reden om niet mee te werken aan de terugkeer van normaal onderwijs?
 • henk hartog

  2 weken geleden
  WAANZIN. Het wordt tijd dat dit stopt... EN Julia van 13 is een wijs meisje. Goed gezegd. EN in je neus is niet zo best en fijn dan kom je te dicht bij je hersens, EN is link om diep te poeren in je neus. Wil jij je laten Testen? Dan in de Keel laten doen..
 • Rob Brama

  2 weken geleden
  En dit allemaal voor een virus dat marginaal ernstiger is dan de griep. Ga met 100 mensen opzoek in een weiland naar mollen en je denkt dat je een mollenplaag hebt. Zoek er niet naar en er is niets aan de hand. https://www.youtube.com/watch?v=O8icuK3COso , hier valt geen speld tussen te krijgen.
 1. Open Doors geeft na 65 jaar een kijkje achter de schermen met nieuw bezoekerscentrum
  PREMIUM

  Open Doors geeft na 65 jaar een kijkje achter de schermen met nieuw bezoekers­cen­trum

  Na jaren in de anonimiteit opent de organisatie Open Doors nu de deuren voor het publiek. In het bezoekerscentrum aan de Harderwijkerweg 136 in Ermelo is een indrukwekkende tentoonstelling te zien, waar belangstellenden een historisch kijkje krijgen in de wereld van de bijbelsmokkelaars. Het gaat echter niet alléén om de spanning achter deze evangelische daad, maar ook om mensen in landen waar het christendom verboden is een stem te geven.

Veluwe