Angèle Rousseau maakt kennis met haar nieuwe buren Jacqueline Siderius en Lianne André (vlnr). ,,De meeste mensen die hier komen wonen, hadden mijn kinderen kunnen zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Angèle Rousseau maakt kennis met haar nieuwe buren Jacqueline Siderius en Lianne André (vlnr). ,,De meeste mensen die hier komen wonen, hadden mijn kinderen kunnen zijn.” © Bram van de Biezen

Montana in Ermelo: mix van montere mensen

Waar je voorheen mensen met een blindengeleidestok tegen het lijf liep, stuit je nu op jongeren, spoedzoekers, statushouders en mensen die uit een zorginstelling stromen. Het Henriëtte van Heemstrahuis, het voormalige verzorgingstehuis van instituut Bartiméus voor slechtzienden, is omgebouwd tot een plek voor mensen die snel een tijdelijke woning nodig hebben: Montana. Tijdens de opening spraken we vandaag drie bewoners, alledrie met een totaal andere achtergrond.

Lianne André (23)

,,Vanwege een complexe gezinssituatie ben ik al vanaf mijn achttiende op zoek naar een eigen plek. Dat bleek in Amersfoort, waar ik eerst woonde, en in Ermelo erg lastig. Kwam ik überhaupt al in aanmerking, dan bleek het financieel niet haalbaar. Je betaalt zo 600 euro. Dat kan ik niet betalen. Ik heb zelf zo ook mijn problemen gehad en zit in een bijstandssituatie.

Veluwe