Op een steenworp afstand van de eendenslachterij (achtergrond) werden vorig jaar 21 woningen gebouw op het terrein van het voormalige recreatiepark De Loohof. De kopers tekenden een zwijgcontract.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een steenworp afstand van de eendenslachterij (achtergrond) werden vorig jaar 21 woningen gebouw op het terrein van het voormalige recreatiepark De Loohof. De kopers tekenden een zwijgcontract. © Ruben Schipper Fotografie

Nieuwe buren van slachterij Ermelo moeten zwijgen: 10.000 euro boete in koopcontract

Zwijgcontracten moeten voorkomen dat omwonenden bezwaar maken tegen de omstreden eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo. De eigenaren van 21 woningen bij de slachterij blijken een boeteclausule in hun contract te hebben. Wie bezwaar maakt moet direct 10.000 euro betalen. De gemeente wist van die bepaling af.

49 reacties

 • Manfried Nagels

  7 maanden geleden
  Snap het bedrijf wel. Hier in Nederland is echt een klaag cultuur geboren. Mensen gaan ergens wonen en dan klagen over zaken die al heel lang bekend zijn of op zijn minst te verwachten zijn. Of het nu een school een vliegveld een speelveld of een slachterij betreft. Wat mij persoonlijk meer stoort is dat we deze vervuiling van het rechtssysteem niet gewoon kei hard afstraffen. Bedrijven geven overlast wil je dat niet ga er niet wonen . Zo simpel is het
 • kor Flokstra Kor

  7 maanden geleden
  27 jaar geleden zijn wij tegenover een school komen wonen. De gok was dat er overlast zou zijn. Maar nee de directeur van de school had het perfect voor elkaar. Maar toen ging men verbouwen dus daar kwam de overlast dus wel. We hebben het laten weten aan de directeur en die kwam in actie. Overlast was weg. Ik wil maar zeggen ga in gesprek met de overlastgevers en kom samen tot een oplossing. Het is vaak onwetendheid bij veroorzaker.
 • Cora van Dijk

  7 maanden geleden
  Snap ik wel. Mensen kunnen zo onwijs klagen Vreselijk! Zelfde naast een manege gaan wonen En daarna gaan klagen dat ze stinken
 • M.H. van den Brink

  7 maanden geleden
  Het college van B&W wil nu voor alle geconstateerde overtredingen alsnog een vergunning afgeven, maar verder geen openbare discussie voeren. De eerst opgelegde dwangsom gaat dan ook van tafel. Verder wast de gemeente haar handen, natuurlijk, in onschuld, zoals bij alle " hoofdpijndossiers" .
 • Erik Biesemaat

  7 maanden geleden
  @ Wil Schoneveld, na twee niet geplaatste reacties dan maar een adhesiebetuiging aan uw adres. Ook u noemt de ex-burgemeester terecht als direct betrokkene. En het programma van Sophie Hilbrand is absoluut het terugkijken waard, zeker vanwege zijn rol.