Ermeloër Erik Koster heeft in zijn tuin infiltratiekratten in de grond laten zetten. De regenpijpen van het huis zijn hierop aangesloten, zodat regenwater behouden blijft voor de eigen tuin. Koster heeft hiervoor subsidie gekregen via Veluwe Duurzaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Ermeloër Erik Koster heeft in zijn tuin infiltratiekratten in de grond laten zetten. De regenpijpen van het huis zijn hierop aangesloten, zodat regenwater behouden blijft voor de eigen tuin. Koster heeft hiervoor subsidie gekregen via Veluwe Duurzaam. © Ruben Schipper

Nieuwe subsidie voor de aanleg van een nattere tuin is op de Veluwe erg in trek

Bijna driehonderd mensen op de Veluwe hebben al subsidie aangevraagd voor maatregelen in hun tuin waarmee ze meer regenwater opvangen, dat anders in het riool verdwijnt. De subsidieregeling, die sinds 1 maart bestaat, is populair en blijft nog een paar jaar beschikbaar.

2 reacties

 • J. Diderik

  1 maand geleden
  Ik kwam achter de subsidie van de Gemeente nadat ik een 200 liter regenton had geplaatst en zag dat ik de subsidie vóór het plaatsen moest aanvragen. Ik heb toch even gekeken waaraan je moet voldoen. Voor elke M2 dakoppervlak dien je een opvangmogelijkheid te hebben van 20 liter. Dan zou ik in mijn postzegeltuintje dus 80x20 liter= 1600 liter te moeten kunnen opvangen! Dus nog 7 tonnen ernaast? Sorry gemeente Apeldoorn, geef dan gewoon geen subsidie, want 1600 liter water kan ik niet kwijt.
 • J. Diderik

  1 maand geleden
  Gemeente Apeldoorn kent ook subsidie voor plaatsen van een regenton, meende ik.
 1. Schrale zomer als het om massa-evenementen gaat: kleine festivals op de Veluwe gaan wel door, de grotere niet
  PREMIUM

  Schrale zomer als het om mas­sa-evenemen­ten gaat: kleine festivals op de Veluwe gaan wel door, de grotere niet

  Initiatiefnemers van kleinschalige evenementen op de Veluwe lopen zich warm: er kan weer wat georganiseerd worden. Dat geldt niet voor de grote publiekstrekkers van deze zomer. ,,Ik ben bang dat 2021 een schrale zomer gaat zijn als het om evenementen gaat”, zegt Jeroen Velders van Jazz Comes To Town in Epe, dat alle artiesten en optredens heeft doorgeschoven naar 2022.
 2. Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensgevaarlijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’
  PREMIUM
  video
  1

  Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensge­vaar­lijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’

  De coronacrisis bezorgt de Explosieven Opruimings Dienst handenvol extra werk. Veel mensen ontdekken het afspeuren van de bodem met een metaaldetector als nieuwe hobby. Niet zonder gevaar: de EOD heeft per week 70 meldingen van detector-amateurs die explosieven vinden, tegenover 25 per week in voorgaande jaren. Dit jaar is de EOD 25 keer met spoed uitgerukt omdat de situatie als zeer gevaarlijk werd beschouwd.

Veluwe