Ermeloër Erik Koster heeft in zijn tuin infiltratiekratten in de grond laten zetten. De regenpijpen van het huis zijn hierop aangesloten, zodat regenwater behouden blijft voor de eigen tuin. Koster heeft hiervoor subsidie gekregen via Veluwe Duurzaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Ermeloër Erik Koster heeft in zijn tuin infiltratiekratten in de grond laten zetten. De regenpijpen van het huis zijn hierop aangesloten, zodat regenwater behouden blijft voor de eigen tuin. Koster heeft hiervoor subsidie gekregen via Veluwe Duurzaam. © Ruben Schipper

Nieuwe subsidie voor de aanleg van een nattere tuin is op de Veluwe erg in trek

Bijna driehonderd mensen op de Veluwe hebben al subsidie aangevraagd voor maatregelen in hun tuin waarmee ze meer regenwater opvangen, dat anders in het riool verdwijnt. De subsidieregeling, die sinds 1 maart bestaat, is populair en blijft nog een paar jaar beschikbaar.

2 reacties

  • J. Diderik

    5 maanden geleden
    Ik kwam achter de subsidie van de Gemeente nadat ik een 200 liter regenton had geplaatst en zag dat ik de subsidie vóór het plaatsen moest aanvragen. Ik heb toch even gekeken waaraan je moet voldoen. Voor elke M2 dakoppervlak dien je een opvangmogelijkheid te hebben van 20 liter. Dan zou ik in mijn postzegeltuintje dus 80x20 liter= 1600 liter te moeten kunnen opvangen! Dus nog 7 tonnen ernaast? Sorry gemeente Apeldoorn, geef dan gewoon geen subsidie, want 1600 liter water kan ik niet kwijt.
  • J. Diderik

    5 maanden geleden
    Gemeente Apeldoorn kent ook subsidie voor plaatsen van een regenton, meende ik.

Veluwe