Ermeloër Erik Koster heeft in zijn tuin infiltratiekratten in de grond laten zetten. De regenpijpen van het huis zijn hierop aangesloten, zodat regenwater behouden blijft voor de eigen tuin. Koster heeft hiervoor subsidie gekregen via Veluwe Duurzaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Ermeloër Erik Koster heeft in zijn tuin infiltratiekratten in de grond laten zetten. De regenpijpen van het huis zijn hierop aangesloten, zodat regenwater behouden blijft voor de eigen tuin. Koster heeft hiervoor subsidie gekregen via Veluwe Duurzaam. © Ruben Schipper

Nieuwe subsidie voor de aanleg van een nattere tuin is op de Veluwe erg in trek

Bijna driehonderd mensen op de Veluwe hebben al subsidie aangevraagd voor maatregelen in hun tuin waarmee ze meer regenwater opvangen, dat anders in het riool verdwijnt. De subsidieregeling, die sinds 1 maart bestaat, is populair en blijft nog een paar jaar beschikbaar.

2 reacties

 • J. Diderik

  1 maand geleden
  Ik kwam achter de subsidie van de Gemeente nadat ik een 200 liter regenton had geplaatst en zag dat ik de subsidie vóór het plaatsen moest aanvragen. Ik heb toch even gekeken waaraan je moet voldoen. Voor elke M2 dakoppervlak dien je een opvangmogelijkheid te hebben van 20 liter. Dan zou ik in mijn postzegeltuintje dus 80x20 liter= 1600 liter te moeten kunnen opvangen! Dus nog 7 tonnen ernaast? Sorry gemeente Apeldoorn, geef dan gewoon geen subsidie, want 1600 liter water kan ik niet kwijt.
 • J. Diderik

  1 maand geleden
  Gemeente Apeldoorn kent ook subsidie voor plaatsen van een regenton, meende ik.
 1. Gewelddadige rooftocht over de Veluwe eindigt voor trio in de cel: ‘Laf, laaghartig en schaamteloos’
  PREMIUM

  Gewelddadi­ge rooftocht over de Veluwe eindigt voor trio in de cel: ‘Laf, laaghartig en schaamte­loos’

  Drie mannen die worden verdacht van een reeks misdrijven, waaronder zeer gewelddadige overvallen op bejaarde mensen in Ermelo en Vierhouten, zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Justin N. uit Harderwijk (24) kreeg dertien jaar, zijn stadsgenoot en handlanger Justin H. (23) tien jaar voor een deel van de misdrijven. Jeffrey J. (21) uit Winterswijk kreeg acht jaar.
 2. Open Doors geeft na 65 jaar een kijkje achter de schermen met nieuw bezoekerscentrum
  PREMIUM

  Open Doors geeft na 65 jaar een kijkje achter de schermen met nieuw bezoekers­cen­trum

  Na jaren in de anonimiteit opent de organisatie Open Doors nu de deuren voor het publiek. In het bezoekerscentrum aan de Harderwijkerweg 136 in Ermelo is een indrukwekkende tentoonstelling te zien, waar belangstellenden een historisch kijkje krijgen in de wereld van de bijbelsmokkelaars. Het gaat echter niet alléén om de spanning achter deze evangelische daad, maar ook om mensen in landen waar het christendom verboden is een stem te geven.

Veluwe