Volledig scherm
Het brandende chalet op vakantiepark De Strokel in Ermelo waar het stoffelijk overschot van Ton Kuijf werd gevonden © AD

OM eist 20 jaar cel en tbs tegen Janet S. in Ermelose chaletmoord

ZUTPHEN – De 31-jarige Janet S. uit Kampen krijgt wat het OM betreft 20 jaar cel, gevolgd door tbs met dwangverpleging voor de wrede moord op zakenman Ton Kuijf. De man werd in maart 2014 in een chalet in Ermelo met een bijl om het leven gebracht.

Dat bleek donderdag tijdens de derde dag dat de hoofdverdachte in de Ermelose chaletmoord terechtstond. Deskundigen hebben in deze zaak geen stoornis bij S. kunnen vaststellen. Als de rechtbank ook meent dat er geen stoornis is, dan moet S. levenslang krijgen, aldus het OM. Op 14 maart 2014 werd het lichaam van Kuijf in plastic gewikkeld door de brandweer aangetroffen in een brandend chalet aan de Strokel in Ermelo. Het lichaam was gekneveld met tape en kabelbinders.

Eerder veroordeeld
De officier van justitie noemde de verdachte 'een vrouw met twee gezichten'. ,,Haar drijfveren zijn onbekend.'' Ze is al eerder veroordeeld voor een levensdelict. Getuigen omschreven haar als 'zo gek als een deur'. S. handelde bij de moord alleen, meent het OM. In de zaak staan vier verdachten terecht.

Veluwe