De werkzaamheden aan de N303/Harderwijkerweg beginnen op de rotonde Fazantlaan (links)/Prins Hendriklaan (rechts). Er komt meer ruimte voor fietsers en om het verkeer af te remmen komt er begroeiing midden op de rotonde.
Volledig scherm
De werkzaamheden aan de N303/Harderwijkerweg beginnen op de rotonde Fazantlaan (links)/Prins Hendriklaan (rechts). Er komt meer ruimte voor fietsers en om het verkeer af te remmen komt er begroeiing midden op de rotonde. © Bram van de Biezen

Omrijden, afremmen, veilig oversteken; N303 tussen Harderwijk en Ermelo gaat tien weken dicht

Om rekening mee te houden voor mensen die van Harderwijk met de auto naar Ermelo of verderop willen en andersom. De provinciale N303 gaat vanaf 22 augustus tien weken op slot – tot begin november – om auto’s af te remmen en fietsers meer veiligheid te bieden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid, bekenden zoeken hun route. Oh, en in het voorjaar is het weer raak.

8 reacties

 • Rob Leijssenaar

  7 dagen geleden
  "Een van de maatregelen is het aanplanten van bomen zodat het zicht over de rotonde heen meer beperkt is."... dat is toch vragen om meer ongelukken?!..."Er komt een tweerichtingenfietspad van vier meter breed"... bijzondere keuzes van desbetreffende ambtenaren. Lijkt mij dat de verkeersveiligheid er niet echt op vooruit gaat. Daarnaast wordt op genoemde wegen eerder te langzaam dan te hard gereden. Weggegooid geld als je 't mij vraagt! Potje moest zeker leeg?!
 • CJ Vosselman

  7 dagen geleden
  Wat een bijzondere keuzes: Aanplanten van bomen om een rotonde minder overzichtelijk te maken en aanplanten van haagjes in de middenberm zodat hulpverleningsvoertuigen helemaal geen ruimte meer hebben.
 • G. Scholte

  7 dagen geleden
  Dat wordt dan drama voor fietsers om over te steken op de Ceintuurbaan/Korhoenlaan en bij de oversteek op de Leuvenumseweg ter hoogte van van der Valk.
 • Andre Eggerding

  7 dagen geleden
  Het zal wel weer de schuld van Rutte zijn.
 • Bob Buckmann

  7 dagen geleden
  Ik lees: het aanplanten van bomen zodat het zicht over de rotonde heen meer beperkt is. En die ingezaaide "bloemenmengels" is om de aldaar overledenen in spe te herdenken ? Ik begrijp van bovenstaande werkelijk niets. Ik rijd daar vaak genoeg en dacht eerst dat het artikel zou gaan over het Verbeteren van de doorstroming.
 1. Bij deze rijdende snackbar in Ermelo herkent Frans (57) iedere klant: ‘Een tikkeltje autistisch hè?’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  2

  Bij deze rijdende snackbar in Ermelo herkent Frans (57) iedere klant: ‘Een tikkeltje autistisch hè?’

  Af en toe een frietje met of een kroket eten. Wie doet dat nou niet? Velen van ons zijn regelmatig in een snackbar te vinden. Maar wie staat er eigenlijk achter de toonbank? De Stentor gaat op pad. Deze keer zijn we in Ermelo, bij Frans (57) en Wendy (60) Bouwman van snackwagen De Houtsnip. Midden in de bossen staat de snackbar op wielen. ,,Het klinkt wat autistisch, maar ik weet van bijna iedereen die hier vaker komt wat-ie wil.”

Veluwe