Volledig scherm
PREMIUM
Hans Born (r) en Evert van de Beek (l) bekijken de wandelgids ‘Wandelen rond Drie langs ondergrondse geheimen‘. Ze staan bij het ‘Paaltje van Jannes‘, het monument van de op 13 december 1944 doodgeschoten broer van Hans. © Ruben Schipper Fotografie

Onderduikholen van Drie komen tot leven in wandelgids

De wandelgids ‘Wandelen rond Drie langs ondergrondse geheimen’ is zo populair dat er een vierde druk is verschenen en maandag gepresenteerd.

De wandelgids is een uitgave van Stichting Natuur- & Milieu Platform Ermelo. Voorzitter Gert Schuurman reikte het eerste exemplaar van de vierde, herziene druk uit aan Evert van de Beek. Van de Beek heeft 29 jaar gewoond in de boerderij op Drie en verzorgt nog steeds rondleidingen aan mensen die iets willen weten over de twee onderduikholen in de bossen van Drie.

  1. ‘Ermelo had die regenboogvlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’
    PREMIUM

    ‘Ermelo had die regenboog­vlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’

    Eerst was er de beruchte Nashville-verklaring, toen het besluit van de gemeente Ermelo om niet als steunbetuiging aan ‘anders-seksuelen’ de regenboogvlag te hijsen. Voor politieke partij Progressief Ermelo reden om op 3 juli eens een avondje uitgebreid te bomen over homoseksualiteit onder de titel Kleur Bekennen. Heleen Bakker werkt er graag aan mee. Zij ontdekte negen jaar geleden dat ze lesbisch is. ,,Van echte seksuele vrijheid is nog geen sprake’’.

Veluwe