Volledig scherm
© Marco van den Berg

Oorzaak onwelwording bij rioolgemaal Ermelo 'terpentine-achtige stof'

ERMELO - Bij werkzaamheden aan een rioolgemaal in Ermelo zijn woensdag twee werknemers van de gemeente Ermelo onwel geraakt. Onderzoek wees woensdagavond uit dat dit door de aanwezigheid van een 'terpentine-achtige stof' is gebeurd.

Situatie verslechterde
Twee medewerkers van de gemeente Ermelo zijn woensdagmiddag onwel geworden toen ze aan het riool werkten. De mannen konden zelf naar de huisartsenpost. Omdat hun toestand verslechterde zijn ze naar het ziekenhuis gegaan. Daar werden ze opgenomen.

Vreemde geur
De onderhoudswerkzaamheden vonden plaats bij het rioolgemaal aan de Strokel. Toen de mannen een put van het hoofdriool openden, om daar een pomp omhoog te kunnen halen, roken ze een vreemde geur. Uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) werd woensdagavond duidelijk dat het om een ‘koolwaterstof-achtige damp’ ging.

Geen oorzaak
Om 21.00 uur werd de zoektocht naar de oorzaak van de damp gestaakt. Er werd geen oorzaak voor de stank gevonden. De waterzuivering ondervond geen problemen en de hulpverleners keerden huiswaarts. De vrijgekomen damp werd uiteindelijk omschreven als ‘terpetine-achtige stof’.

Volledig scherm
© Marco van den Berg

Veluwe