Volledig scherm
De Molen-Motor-Rit op 7 september start en eindigt bij Molen De Koe in Ermelo. © Molen De Koe

Op de motor vanuit Ermelo langs negen molens

Motorrijders die van molens houdens en molenliefhebbers die graag op de motor zitten kunnen zaterdag 7 september meedoen aan de eerste Molen-Motor-Rit, vanaf Molen De Koe in Ermelo.

Er is al veel interesse voor deze rit, maar inschrijven is nog mogelijk, meldt Aline Verhoef van de Molenstichting. 

De tocht van zo'n 350 kilometer gaat naar het noorden van het land waar een andere molenstichting negen molens beheert. De route gaat dicht langs deze molens en bij een daarvan is voor de deelnemers een lunch. 

De Molen-Motor-Rit is georganiseerd door Molenstichting De Koe, in samenwerking met sportschool Giga-Fitness en de Veluwse Motor Tour Club.  Aan deze rit kan iedereen meedoen die de beschikking heeft over een motor die geschikt is voor op de openbare weg, aldus Verhoef in een persbericht. De routes zijn digitaal beschikbaar voor Garmin en TomTom.

Opbrengst

De sportschool in Ermelo en de Veluwse Motor Tour Club zijn behalve mede-organisator ook sponsor van deze tocht. De opbrengst komt ten goede aan molen De Koe.

De eerste deelnemers starten om 8.45 uur. Bij de finish worden pannenkoeken geserveerd bij de molen. Informatie op www.molendekoe/molenmotorrit.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe