Marjon Snel van Open Doors laat een stapel bijbelvertalingen zien in het minimuseum over de 65-jarige historie van de organisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjon Snel van Open Doors laat een stapel bijbelvertalingen zien in het minimuseum over de 65-jarige historie van de organisatie. © Ruben Schipper Fotografie

Open Doors geeft na 65 jaar een kijkje achter de schermen met nieuw bezoekerscentrum

Na jaren in de anonimiteit opent de organisatie Open Doors nu de deuren voor het publiek. In het bezoekerscentrum aan de Harderwijkerweg 136 in Ermelo is een indrukwekkende tentoonstelling te zien, waar belangstellenden een historisch kijkje krijgen in de wereld van de bijbelsmokkelaars. Het gaat echter niet alléén om de spanning achter deze evangelische daad, maar ook om mensen in landen waar het christendom verboden is een stem te geven. 

  1. Ermelose boswachter: ‘Aanlijnplicht beschermt pasgeboren wild, maar ook honden’
    PREMIUM

    Ermelose boswachter: ‘Aanlijn­plicht beschermt pasgeboren wild, maar ook honden’

    De aanlijnplicht voor honden in Ermelose losloopgebieden, die ruim een week geleden is ingegaan, moet er voor zorgen dat het wild en de pasgeboren jongen de rust en veiligheid krijgen die ze de eerste weken nodig hebben. Hiertoe is besloten omdat blijkt dat loslopende honden de dieren dusdanig opjagen dat deze naar de rand van de bossen vluchten, met alle gevolgen van dien. De meningen van de hondenbezitters over deze maatregel zijn zeer verdeeld.

Veluwe