Volledig scherm
Een naakte man en vrouw zijn vrijdag gearresteerd bij Van der Valk Vianen. © 112mediautrecht

Opgepakte poedelnaakte tieners uit Voorst en Ermelo gelinkt aan serie overvallen

UpdateHet duo dat vrijdag in een Van der Valk-hotel in Vianen werd opgepakt voor een overval op een Albert Heijn in diezelfde plaats, wordt verdacht van het plegen van vier andere overvallen. De twee werden opgepakt in hun hotelkamer. Op dat moment waren ze poedelnaakt. 

De verdachten, een jongen van 17 uit Voorst en een vrouw van 18  uit Ermelo, worden ook gelinkt aan overvallen in Hilversum, Bussum, Den Dolder en Nijkerk.

Een baliemedewerkster van de Albert Heijn in Vianen werd vrijdagavond met een mes bedreigd. De overvaller kon er met een onbekend geldbedrag vandoor gaan. Medewerkers probeerden de man nog in de kraag te vatten, maar dat mislukte. Vervolgens werd een grote politieactie op touw gezet. Op basis van het signalement had de politie tips binnengekregen dat de verdachte in het hotel verbleef. Dat bleek te kloppen, vertelt een woordvoerder van de politie.

De minderjarige jongen werd in zijn blote kont opgepakt in het Van der Valk-hotel. Hij bleek in bezit te zijn van een mes. 

Serie overvallen

Het politieonderzoek wees uit dat het duo ook kon worden gekoppeld aan vier andere overvallen, allemaal gepleegd in de afgelopen twee weken. Hierbij gaat het om een overval op een Aldi-filiaal op 23 oktober in Den Dolder, een overval op een Jumbo-supermarkt op 26 oktober in Hilversum, een overval op 27 oktober op een Lidl-supermarkt in Bussum en een overval op 30 oktober op een Jumbo-supermarkt  aan het Molenplein in Nijkerk.

‘Opgelucht’

Volledig scherm
Supermarkteigenaar Rob Veltink uit Nijkerk is blij met aanhouding van de verdachte. © Maranka Pater

Rob Veltink, eigenaar van de Jumbo-supermarkt in Nijkerk, is vooral blij met de aanhouding omdat dit rust geeft bij het personeel. De supermarkteigenaar werd zaterdagochtend al ingelicht door de politie dat er iemand was opgepakt voor de overval op zijn supermarkt. Hij belde vervolgens met de vier medewerkers die eind oktober te maken kregen met de overvaller. ,,Het is een natuurlijk een heftige gebeurtenis. Zij reageerden heel opgelucht,’’ vertelt Veltink. Drie van de vier medewerkers zijn gelijk weer aan het werk gegaan. De vierde supermarktmedewerker ging kort erna weer aan het werk. ,,Vanaf het eerste uur hebben ze slachtofferhulp gekregen,’’ aldus Veltink.

Trots

Nijkerker Veltink is vooral trots op de manier hoe zijn medewerkers om zijn gegaan met de overval. ,,Ze stonden gelijk voor elkaar klaar. Ik heb 130 mensen voor mij werken, maar dit doet wat met iedereen. Dit soort situaties verbindt,’’ vervolgt de supermarkteigenaar.

Het politieonderzoek is nog in volle gang, meldt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland. De rol van de vrouw wordt nog verder onderzocht. Zij wordt wel verdacht van betrokkenheid bij de overvallen.

Foutje

De politie meldde eerder dit weekend dat de 17-jarige jongen uit Ermelo komt. Dat bleek fout. Het gaat dus om een jongen uit Voorst.

Volledig scherm
De Jumbo aan het Molenplein in Nijkerk werd op 30 oktober overvallen. © William Harthoorn

Veluwe