Volledig scherm
Activist Joey Carbstrong uit Australië demonstreerde bij de eendenslachterij in Ermelo. © Persbureau Heitink/ Tim Donkersgoed

Opnieuw protest bij eendenslachterij, dit keer staat dierenactivist Joey Carbstrong in Ermelo

Opnieuw heeft een groep dierenactivisten gedemonstreerd bij eendenslachterij Tomassen Duck - To in Ermelo. Vanochtend stond daar ook dierenactivist Joey Carbstrong bij, een voormalig bendelid uit Australië die zich nu inzet tegen dierenleed. 

Carbstrong sprak zo'n veertig demonstranten van The Save Movement toe. Het is niet voor het eerst dat deze actiegroep op de stoep van de eendenslachterij staat, in augustus dit jaar protesteerde ze ook al aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Een maand eerder liet ook actiegroep Animal Rights daar van zich horen.

Volgens een getuige verliep de demonstratie vanochtend grotendeels vreedzaam, maar ontstond er een gespannen sfeer toen een vrachtwagen van Tomassen door een auto van de demonstranten de weg werd geblokkeerd. 

Carbstrong is een voormalig bendelid, na een zware verslaving en gevangenisstraf besloot hij zijn leven anders in te richten. Nu zet hij zich voor bewustwording rond dierenleed. 

Veluwe