Volledig scherm
Marten Foppen, voormalig directeur van het Dolfinarium. © Ruben Schipper

Oud directeur Dolfinarium liet geld op privérekening storten

De geschorste directeur van het spoorwegmuseum Marten Foppen liet in zijn tijd als directeur bij het dolfinarium klanten van het dierenpark geld op zijn privérekening storten. Dat meldt NRC dinsdagochtend. 

Volgens documenten die NRC in handen heeft zou in zeker één geval daadwerkelijk zijn betaald.

Foppen werd vrijdag  geschorst als directeur van Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hij startte daar in april 2015, na zijn vertrek bij het Dolfinarium. Attractieparkenwebsite Looopings meldde dat Foppen is geschorst vanwege fraude en belangenverstrengeling. Hij zou museumgeld gebruikt hebben voor privéfeestjes. Ook zou de Ermeloër van het Dolfinarium opdrachten hebben gegeven aan het bedrijf van zijn vrouw.

Foppen was niet bereikbaar voor commentaar.

  1. EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders
    PREMIUM

    EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders

    Haar baan in de zorg zegde Machteld van de Kamp (44) er voor op. Haar partner Richard Spiekstra (50) deed hetzelfde bij de Sligro. En waarvoor? Om hun droom van een eigen winkel in Ermelo te verwezenlijken. In de Stationstraat openen ze zaterdag EigenwijZ, een speciaalzaak voor koffie, thee en chocolade. Machteld ziet de opening met vertrouwen tegemoet: ,,De planning is strak, het gaat gewoon afkomen, daar heb ik geen buikpijn van.”

Veluwe