Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels

Politie en COA vertellen over 'vrije vluchtelingen'

ERMELO - Wat doet vrijheid met een vluchteling? En welke kansen liggen er in Nederland? Daarover houdt de ChristenUnie Ermelo woensdag 7 december een thema-avond met de titel 'Vrijheid, Veiligheid & Vluchteling'. Volgens de partij liggen er kansen 'als we open met elkaar kunnen praten over wat vrijheid voor een ieder van ons betekent'. Er zijn drie sprekers bereid gevonden om te vertellen over hun werkveld.

Rita van de Kolk geeft een inkijkje in de werkwijze van Vluchtelingenwerk Ermelo. En vanuit de opvang voor minderjarige asielzoekers is Rick van Rosmalen aanwezig. Hij zal toelichten wat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers allemaal doet in Ermelo en hoe het nu gaat met de tieners. Namens de politie gaat Jelle van Heerikhuize die avond iets vertellen over hoe vrijheid en veiligheid door mensen anders beleefd kunnen worden.

,,Je kunt je onveilig voelen, maar hoe staat het er daadwerkelijk voor met de veiligheid in Ermelo? Welke rol heeft de politie bij opvang van vluchtelingen? Hoe wordt er met elkaar samengewerkt?,'' schrijft fractievoorzitter Folkje Spoelstra in de toelichting.

De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in zaal 8 van De Dialoog.

Veluwe