Politie vermoedt misdrijf na vondst lichaam in woning Ermelo

VideoDe politie gaat ervan uit dat de persoon die gisteravond in een woning in Ermelo is aangetroffen door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 61-jarige man uit Ermelo is ter plaatse aangehouden. 

Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van deze persoon. Mogelijk gaat het om de eigenaar van de woning aan de Magnolialaan. De politie kon dat donderdagmiddag nog niet bevestigen. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen is ook nog onduidelijk. 

Onderzoek

De politie trof gisteravond rond 22.00 uur het stoffelijk overschot van een persoon aan in het huis. De politie houdt ‘ernstig rekening met een misdrijf'. 

Volledig scherm
In een woning aan de Magnolialaan in Ermelo is een lichaam gevonden © Tim van Donkersgoed

Donderdag staat opnieuw een politiewagen voor de woning aan de Magnolialaan. Agenten spreken er met buurtbewoners in de korte en rustige woonstraat aan de rand van Ermelo, tegen het bosgebied aan. Vrijstaande huizen, geschakelde woningen en twee-onder-een-kappers, met fraaie ruime tuinen. 

De mensen kennen elkaar. Nog maar een paar dagen terug was er een buurtbijeenkomst, zoals wel vaker wordt gehouden. 

Op vragen van de Stentor reageren enkele bewoners bij de geopende deur vriendelijk maar afhoudend. Ze kennen de buren maar willen er liever niets over zeggen. ,,Nee, ik ga het daar niet over hebben. Het is zo al moeilijk genoeg.’’ Een ander: ,,De politie is net geweest en daar heb ik mee gesproken. Zij moeten de informatie maar geven.’’ 

Iets verder weg wordt geschrokken gereageerd. ,,Ik had de sirenes aan horen komen. Maar daarna bleef het stil’’, vertelt een mevrouw. ,,Toen dacht ik al dat het niet goed zou zijn. Maar zoiets had ik helemaal niet verwacht. Wat een akelig bericht horen we nu.’’

  1. Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migrantenhotel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’
    PREMIUM

    Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migranten­ho­tel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’

    Ze zijn bang voor de gevolgen die het huisvesten van ongeveer 200 arbeidsmigranten in hun buurt met zich meebrengt. Over het nog te bouwen migrantenhotel aan de Goede Reede, op de grens van Harderwijk met Ermelo, is daarom volgens buurtbewoners het laatste woord nog niet gezegd. Ze hebben zich als actiecomité verenigd onder de naam ‘geengoedidee’. Eerste wapenfeit: spandoeken in de straat.

Veluwe