Politie vermoedt misdrijf na vondst lichaam in woning Ermelo

VideoDe politie gaat ervan uit dat de persoon die gisteravond in een woning in Ermelo is aangetroffen door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 61-jarige man uit Ermelo is ter plaatse aangehouden. 

Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van deze persoon. Mogelijk gaat het om de eigenaar van de woning aan de Magnolialaan. De politie kon dat donderdagmiddag nog niet bevestigen. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen is ook nog onduidelijk. 

Onderzoek

De politie trof gisteravond rond 22.00 uur het stoffelijk overschot van een persoon aan in het huis. De politie houdt ‘ernstig rekening met een misdrijf'. 

Volledig scherm
In een woning aan de Magnolialaan in Ermelo is een lichaam gevonden © Tim van Donkersgoed

Donderdag staat opnieuw een politiewagen voor de woning aan de Magnolialaan. Agenten spreken er met buurtbewoners in de korte en rustige woonstraat aan de rand van Ermelo, tegen het bosgebied aan. Vrijstaande huizen, geschakelde woningen en twee-onder-een-kappers, met fraaie ruime tuinen. 

De mensen kennen elkaar. Nog maar een paar dagen terug was er een buurtbijeenkomst, zoals wel vaker wordt gehouden. 

Op vragen van de Stentor reageren enkele bewoners bij de geopende deur vriendelijk maar afhoudend. Ze kennen de buren maar willen er liever niets over zeggen. ,,Nee, ik ga het daar niet over hebben. Het is zo al moeilijk genoeg.’’ Een ander: ,,De politie is net geweest en daar heb ik mee gesproken. Zij moeten de informatie maar geven.’’ 

Iets verder weg wordt geschrokken gereageerd. ,,Ik had de sirenes aan horen komen. Maar daarna bleef het stil’’, vertelt een mevrouw. ,,Toen dacht ik al dat het niet goed zou zijn. Maar zoiets had ik helemaal niet verwacht. Wat een akelig bericht horen we nu.’’

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe