Gisteren is het nieuwe filiaal van de Plus in Ermelo officieel geopend. De vraag is: mag deze winkel binnenkort ook open op zondag?
Volledig scherm
PREMIUM
Gisteren is het nieuwe filiaal van de Plus in Ermelo officieel geopend. De vraag is: mag deze winkel binnenkort ook open op zondag? © Ruben Schipper Fotografie

Politiek Ermelo steggelt over koopzondag voor supers, maar invoering lijkt slechts kwestie van tijd

Gods woord, de 24/7 economie, de betrouwbaarheid van online enquêtes: de christelijke fracties in de Ermelose gemeenteraad halen alles uit de kast om te voorkomen dat de supermarkten in het dorp binnenkort op zondag open mogen. Het lijkt echter een verloren strijd, want de voorstanders van de koopzondag zijn in de meerderheid.

4 reacties

 • TK Dijkstra

  2 maanden geleden
  Geef de ondernemers zelf de keus. Ze kunnen echt wel voor zichzelf denken
 • Ben Hoftijzer

  2 maanden geleden
  Laat de winkels lekker dicht op zondag.
 • E.G. van Ijken

  2 maanden geleden
  Een rustig is er Niet voor niets. Mooi in deze tijd. Personeel blij. 6 dagen is genoeg, lijkt me. Niet te vergeten de extra stookkosten. Niet doen dus.
 • Marc Oortman

  2 maanden geleden
  Ongelofelijk, dat je hier geen overeenstemming kunnen bereiken. Overal zijn de supermarkten open. Kan het niet in Ermelo, dan gaan we toch naar Harderwijk. Slecht voor de lokale economie.
 1. Omstreden vergunning voor eendenslachterij Ermelo abrupt op de tocht: ‘Impasse dreigt’
  PREMIUM
  3

  Omstreden vergunning voor eenden­slach­te­rij Ermelo abrupt op de tocht: ‘Impasse dreigt’

  Het zou de illegale activiteiten van de Ermelose eendenslachterij Tomassen Duck-To in één klap legaal moeten maken. De vergunning die het college van burgemeester en wethouders al had aangekondigd, staat nu echter abrupt op de tocht. Burgemeester en wethouders willen inbreken in de besluitvorming door de gemeenteraad, om te voorkomen dat het hoofdpijndossier muurvast komt te zitten.
  Ermelo