Volledig scherm
© Google Streetview

Politieman spot in vrije tijd fietsendief en arresteert hem

ERMELO - Een agent buiten dienst reed rond 15.45 uur in zijn privé auto over de Stationsstraat in Ermelo toen hij ter hoogte van de supermarkten twee mannen op twee fietsen zag. De mannen hadden net twee fietsen gestolen. De diender achtervolgde de mannen en wist uiteindelijk één van hen te arresteren.

De agent reed ter hoogte van de supermarkten toen hij twee mannen op twee fietsen zag, en een wat oudere man en vrouw vlakbij die vrij angstig keken. Kort daarna fietsten de twee mannen hard weg. De agent dacht zelf dat wellicht sprake was geweest van een tasjesroof en stopte heel kort bij de oudere mensen om te vragen wat er gebeurd was. Die vertelden dat ze bij het verlaten van de supermarkt net zagen dat de mannen er met hun elektrische fietsen vandoor gingen, waarna de agent de achtervolging inzette. Ook een aantal omstanders waren achter de mannen aangerend maar konden de fietsendieven niet meer achterhalen. De mannen fietsten kriskras door het verkeer heen en deden hun uiterste best weg te komen.

Het lukte de agent om één van de mannen te blijven volgen in zijn auto, en op het Sterrenboswegje kon hij hem inhalen en de pas afsnijden. De fietsendief kwam ten val maar was niet van plan zich over te geven en sprintte hard weg. De agent sprong uit zijn auto, rende achter hem aan en heeft de verdachte op de grond onder controle gehouden, in afwachting van zijn collega’s.

De verdachte bleek een 31-jarige Pool. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De tweede verdachte en fiets zijn helaas niet teruggevonden. De politie onderzoekt nog wie de tweede verdachte was.

Veluwe