Volledig scherm
© Google Streetview

Politieman spot in vrije tijd fietsendief en arresteert hem

ERMELO - Een agent buiten dienst reed rond 15.45 uur in zijn privé auto over de Stationsstraat in Ermelo toen hij ter hoogte van de supermarkten twee mannen op twee fietsen zag. De mannen hadden net twee fietsen gestolen. De diender achtervolgde de mannen en wist uiteindelijk één van hen te arresteren.

De agent reed ter hoogte van de supermarkten toen hij twee mannen op twee fietsen zag, en een wat oudere man en vrouw vlakbij die vrij angstig keken. Kort daarna fietsten de twee mannen hard weg. De agent dacht zelf dat wellicht sprake was geweest van een tasjesroof en stopte heel kort bij de oudere mensen om te vragen wat er gebeurd was. Die vertelden dat ze bij het verlaten van de supermarkt net zagen dat de mannen er met hun elektrische fietsen vandoor gingen, waarna de agent de achtervolging inzette. Ook een aantal omstanders waren achter de mannen aangerend maar konden de fietsendieven niet meer achterhalen. De mannen fietsten kriskras door het verkeer heen en deden hun uiterste best weg te komen.

Het lukte de agent om één van de mannen te blijven volgen in zijn auto, en op het Sterrenboswegje kon hij hem inhalen en de pas afsnijden. De fietsendief kwam ten val maar was niet van plan zich over te geven en sprintte hard weg. De agent sprong uit zijn auto, rende achter hem aan en heeft de verdachte op de grond onder controle gehouden, in afwachting van zijn collega’s.

De verdachte bleek een 31-jarige Pool. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De tweede verdachte en fiets zijn helaas niet teruggevonden. De politie onderzoekt nog wie de tweede verdachte was.

 1. Een bijbelambulance, mag dat?
  PREMIUM

  Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

  Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.
 2. Boom velt auto en badkamer in Ermelo, 
de kippen overleven avontuur
  Video

  Boom velt auto en badkamer in Ermelo, de kippen overleven avontuur

  Veel lawaai en een harde klap. En toen lag de grote eikenboom aan de Suikerbakker, vlakbij de kruising met de Hamburgerweg om. Heidi van Steeg staat aangeslagen te kijken hoe boomverzorgers haar tuintje met een zaagmachine weer boomvrij maken. Onder een afdakje, verscholen onder de dikke stam, staat haar auto. ,,Die heb ik net anderhalve week. Hij is wel allrisk verzekerd, maar toch. Alle afdakjes zijn kapot, de uitbouw met daarin mijn badkamer en ook het kippenhok. Ik hoop dat de kippen in het nachthok zaten; ik weet niet of ze nog leven."

Veluwe