Eigenares Samantha Hailey verzorgt haar pony’s bij de pony-opvang De Shetterie in Ermelo. Al acht keer wisten de dieren te ontsnappen, maar over de oorzaak verschillen de meningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenares Samantha Hailey verzorgt haar pony’s bij de pony-opvang De Shetterie in Ermelo. Al acht keer wisten de dieren te ontsnappen, maar over de oorzaak verschillen de meningen. © BRAMVANDEBIEZEN

Pony's ontsnappen 8 (!) keer uit opvang Ermelo, nu dreigt een boete: ‘Maar het schrikdraad is doorgeknipt’

Bij pony-opvang De Shetterie aan de Telgterweg in Ermelo is de sfeer gespannen. Afgelopen zaterdag ontsnapte voor de achtste keer een grote groep pony’s en de buren waren daar niet blij mee. De politie moest in actie komen en maakte proces-verbaal op. Nu dreigt zelfs een dwangsom van de gemeente.

 1. Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noordwest-Veluwe, negen gemeenten doen mee
  PREMIUM

  Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noord­west-Veluwe, negen gemeenten doen mee

  De opvang en het transport van dieren in nood wordt vanaf dit jaar op de Noordwest-Veluwe geregeld door één dierenopvang en één dierenambulance-organisatie. Robin Schalij van Dierencentrum de Ark in Harderwijk heeft daarover afspraken gemaakt met de alle gemeenten in de regio. Met name voor Putten een verademing, waar ze de afgelopen jaren al twee ambulancediensten versleten.
 1. Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle
  Play

  Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle

 2. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

Veluwe