Protifarm in Ermelo: insecten worden onmisbaar in onze voedselvoorziening

Insecten zijn in de toekomst onmisbaar bij het oplossen van het wereldvoedselprobleem, denkt directeur Tom Mohrmann van Protifarm in Ermelo. De insectenkweker wil dit jaar zijn productie verdubbelen en op termijn fabrieken in het buitenland openen.

Verschillende externe investeerders hebben zich al met aandelen ingekocht bij de insectenboerderij uit Ermelo. Ook ontwikkelingsmaatschappij Oost NL is, in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken, aandeelhouder geworden bij Protifarm. De binnengehaalde miljoenen steekt het bedrijf in capaciteitsuitbreiding en onderzoek. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe