Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Scholts is d komende drie jaar dorpsdichter van Ermelo. © Ruben Schipper Fotografie

Sarah Scholts nieuwe dorpsdichter Ermelo

Ermelo heeft een nieuwe dorpsdichter: Sarah Scholts. Op het schrijversfestival ‘Wie zag ooit witte pauwen?‘, nam ze zaterdag in museum Het Pakhuis het stokje over van de eerste dorpsdichter van Ermelo Fiet van Beek, die drie jaar in functie is geweest.

Sarah Scholts (41) is geboren en getogen in Ermelo, ze heeft gesolliciteerd op de functie van dorpsdichter door een gedicht in te sturen naar een jury.  Juryoorzitter Alex Kleijnen maakte de naam van Scholts bekend op een drukbezocht schrijversfestival. Stadsdichter en oud-stadsdichters van Harderwijk zaten in de zaal om hun nieuwe collega te verwelkomen. Kleijnen: ,,Het gedicht van de nieuwe dorpsdichter sprong er duidelijk bovenuit qua dorpsbeleving en qua woordkunst.’’

  1. EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders
    PREMIUM

    EigenwijZ in Ermelo: koffie, thee en chocolade, maar dan net een beetje anders

    Haar baan in de zorg zegde Machteld van de Kamp (44) er voor op. Haar partner Richard Spiekstra (50) deed hetzelfde bij de Sligro. En waarvoor? Om hun droom van een eigen winkel in Ermelo te verwezenlijken. In de Stationstraat openen ze zaterdag EigenwijZ, een speciaalzaak voor koffie, thee en chocolade. Machteld ziet de opening met vertrouwen tegemoet: ,,De planning is strak, het gaat gewoon afkomen, daar heb ik geen buikpijn van.”

Veluwe