Volledig scherm
PREMIUM
Op de Horsterweg in Ermelo komt het verkeer met de extra spitstreinen nog vaker voor dichte spoorbomen stil te staan. © Ruben Schipper

Spoorbomen in Ermelo straks kwartier per uur dicht tijdens de spits

Vooralsnog is geen oplossing in zicht voor het probleem van de spoorwegovergangen in Ermelo. In de spitsuren zijn de spoorbomen straks ongeveer een kwartier per uur dicht. Het idee van een verdiept spoor om drie overwegen nabij het NS-station op te heffen is volgens ProRail weinig reëel.

Het wegverkeer krijgt vanaf 15 december nog vaker dan nu het geval is te maken met dichte spoorbomen op de Horsterweg, Van Asch van Wijcklaan en Telgterweg/Hamburgerweg. Met ingang van die datum gaan de nieuwe spitstreinen rijden tussen Harderwijk en Amersfoort.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe