Volledig scherm
PREMIUM
Op de Horsterweg in Ermelo komt het verkeer met de extra spitstreinen nog vaker voor dichte spoorbomen stil te staan. © Ruben Schipper

Spoorbomen in Ermelo straks kwartier per uur dicht tijdens de spits

Vooralsnog is geen oplossing in zicht voor het probleem van de spoorwegovergangen in Ermelo. In de spitsuren zijn de spoorbomen straks ongeveer een kwartier per uur dicht. Het idee van een verdiept spoor om drie overwegen nabij het NS-station op te heffen is volgens ProRail weinig reëel.

Het wegverkeer krijgt vanaf 15 december nog vaker dan nu het geval is te maken met dichte spoorbomen op de Horsterweg, Van Asch van Wijcklaan en Telgterweg/Hamburgerweg. Met ingang van die datum gaan de nieuwe spitstreinen rijden tussen Harderwijk en Amersfoort.

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe