Volledig scherm
Foto: ANP

Steekwapens gevonden in Ermelo

Ermelo - De recherche heeft donderdag in Ermelo twee messen gevonden. Dit gebeurde tijdens een onderzoekszoektocht naar een steekpartij in juni.

Op 27 juni vond er ’s middags een steekpartij plaats op het terrein van een zorginstelling in Ermelo. Een 55-jarige man liep daarbij verwondingen op waar hij voor naar het ziekenhuis moest. De politie wist korte tijd later twee verdachten aan te houden: twee minderjarige jongens afkomstig uit Amsterdam en Nijkerk. Tot nu toe was het wapen niet gevonden.

Onderzoeksproces
Tijdens het onderzoek kwam informatie naar voren over de mogelijke plaats waar de wapens zouden kunnen liggen.Verder onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de messen betrokken zijn geweest bij de steekpartij.

Vrije voeten
De eerder aangehouden jongens zitten niet meer vast maar worden nog wel als verdachte aangemerkt.

Vindplaats
Over de exacte vindplaats van de steekwapens kunnen vanwege onderzoeksbelang geen nadere mededelingen worden gedaan.

 1. Een bijbelambulance, mag dat?
  PREMIUM

  Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

  Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.
 2. Boom velt auto en badkamer in Ermelo, 
de kippen overleven avontuur
  Video

  Boom velt auto en badkamer in Ermelo, de kippen overleven avontuur

  Veel lawaai en een harde klap. En toen lag de grote eikenboom aan de Suikerbakker, vlakbij de kruising met de Hamburgerweg om. Heidi van Steeg staat aangeslagen te kijken hoe boomverzorgers haar tuintje met een zaagmachine weer boomvrij maken. Onder een afdakje, verscholen onder de dikke stam, staat haar auto. ,,Die heb ik net anderhalve week. Hij is wel allrisk verzekerd, maar toch. Alle afdakjes zijn kapot, de uitbouw met daarin mijn badkamer en ook het kippenhok. Ik hoop dat de kippen in het nachthok zaten; ik weet niet of ze nog leven."

Veluwe