Volledig scherm
logo stichting vermiste kinderen © logo stichting vermiste kinderen

Stichting Vermiste Kinderen: vermist meisje (17) uit Ermelo is terug

updateDe 17-jarige Ermelose die sinds vorige week dinsdag was vermist, is weer terecht. De Stichting Vermiste Kinderen meldt dat ze terug is op de groep bij de instelling Groot Emaus in Ermelo. 

De Stichting Vermiste Kinderen was benaderd door de adoptieouders die zich ernstig zorgen maakten om hun dochter. Omdat de politie geen alarm wilde slaan hadden ze de SVK gebeld. De stichting hoeft zich niet aan allerlei regels te houden waar Amber alert en de politie zich wel aan moeten houden. ,,Voor ons telt alleen maar het kind. Al is het honderd keer weggelopen, dat maakt voor ons niet uit. Wij ondersteunen de ouders.” 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe