Gerrit Siermans wil zijn vrouw Ineke zo snel mogelijk weer knuffelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Siermans wil zijn vrouw Ineke zo snel mogelijk weer knuffelen. © Ruben Schipper Fotografie

Stiekeme kusjes met zijn vrouw slepen Gerrit (77) uit Ermelo door de coronatijd

Corona wringt zich op alle fronten tussen de mensen, maar voor mensen met een visuele beperking is fysiek contact onmisbaar. Gerrit Siermans (77) woont in het Henriëtte van Heemstrahuis van Bartiméus in Ermelo. Hij vertelt over het gemis van zijn vrouw en hoe hij het afgelopen jaar ervaren heeft. 

 1. Raad Ermelo worstelt met eigen rol om vertrouwen inwoners te herwinnen
  PREMIUM

  Raad Ermelo worstelt met eigen rol om vertrouwen inwoners te herwinnen

  De boze burgers bleven weg, maar in de tijdelijke vergaderzaal van de gemeenteraad in hotel Heerlickheijd van Ermelo weerklonk gisteravond wel hun frustratie. Raadsleden hadden hun wantrouwende vragen bij het onderzoek naar de hoofdpijndossiers overgenomen. Hoe betrouwbaar is het eindrapport als feiten ontbreken? Waarom was niet met oud-burgemeester Baars gesproken? Wat is precies de inbreng geweest van de wethouders?
 2. Vrouw kruipt met ‘oerdomme’ actie door oog van de naald op spoorwegovergang Ermelo, ProRail is helemaal klaar met spoorlopers
  PREMIUM
  video & oproep
  8

  Vrouw kruipt met ‘oerdomme’ actie door oog van de naald op spoorweg­over­gang Ermelo, ProRail is helemaal klaar met spoorlo­pers

  Vlak voor de ogen van een wachtende fietser vond een voetganger het kennelijk een goed idee om in Ermelo onder de gesloten spoorbomen door te kruipen, waarbij ze nét niet werd geschept door een aanstormende trein. ProRail heeft schoon genoeg van dit soort acties en zette de beelden van het incident online: ‘Kennelijk is het halen van een trein sommigen hun leven waard’.

Veluwe