Rachel Schelleman is afhankelijk van medische apparatuur. Ze vreest dat ze extra benadeeld wordt door de instelling van het energieprijsplafond.
Volledig scherm
PREMIUM
Rachel Schelleman is afhankelijk van medische apparatuur. Ze vreest dat ze extra benadeeld wordt door de instelling van het energieprijsplafond. © Ruben Schipper

Stort energieslurpende zuurstoftank Rachel uit Ermelo in de schulden? ‘Deze groep wordt vergeten’

Zuurstofapparaten, sondevoedingspompen, een elektrische rolstoel en een elektrisch bed. Rachel Schelleman (36) uit Ermelo kan niet zonder, maar met de afspraken over het energieprijsplafond kunnen ze haar weleens in grote financiële problemen brengen, zegt ze. ,,Ik kan niet meer bezuinigen.’’

1 reactie

 • Christopher Badenhorst

  2 maanden geleden
  Lijkt me logisch dat alles wat bij dit soort hulpmiddelen hoort ook bij de kosten van de verzekeringsmaatschappij horen.
 1. In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
  PREMIUM
  Koken & Eten

  In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen

  Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk.