Volledig scherm
© anp

Toch geen New York Pizza aan Horsterweg in Ermelo

Pizzaketen New York Pizza Delivery kan in Ermelo definitief geen bezorgpunt in een leegstaande winkel op de hoek Horsterweg/Stationstraat beginnen, zo blijkt uit een einduitspraak van de Raad van State.

De Raad is het in hoger beroep toch eens met de gemeente Ermelo dat een pizzabezorgzaak een horecabedrijf is en geen detailhandel. En aangezien het bestemmingsplan geen horeca in de leegstaande winkel toestaat is het einde verhaal voor de pizzaketen. 

New York Pizza meende dat een bezorgpunt gewoon detailhandel is en geen horeca. Onder meer omdat je alleen kan bestellen en afhalen en niet ter plaatse eten en drinken. 

Aan de op het oog simpele uitspraak ging een lange procedure vooraf, waarbij er nogal wat mist ontstond rond het pizzabezorgplan. Uiteindelijk nam de gemeente na een eerdere uitspraak van de rechtbank een tweede besluit waarbij ze opnieuw een vergunning aan New York Pizza weigerde. 

Omwonenden

De uitspraak is een meevaller voor omwonenden, vooral de bewoners van het naastgelegen Toren Veste-woonpand. Zij vreesden veel overlast van af- en aanrijdende bezorgscootertjes, hangjongeren en rondslingerend vuil(lege pizzadozen). New York Pizza zal naar een ander pand moeten omzien en winkelpandverhuurder Vermeer naar een andere huurder.

  1. Toekomst recreatiegebied Caitwickerzand onzeker door komst ecoduct
    PREMIUM
    Video

    Toekomst recreatie­ge­bied Caitwicker­zand onzeker door komst ecoduct

    De komst van het ecoduct over de Kootwijkerweg heeft waarschijnlijk gevolgen voor de toegankelijkheid van recreatiegebied Caitwickerzand. Het ecoduct komt zo kort tegen het recreactiegebied nabij Kootwijk aan dat bezoekers de dieren kunnen verstoren. Voor terreinbeheerder Staatsbosbeheer is het te vroeg om te kunnen zeggen wat de gevolgen zijn. ,,Maar dat de komst van het ecoduct invloed heeft op de omgeving is wel zeker’’, zegt boswachter Laurens Jansen namens Staatsbosbeheer.

Veluwe