Gerlinda van der Wal toont een kras in het raam, die haar blik naar buiten vervormt. Ze moest de oplevering van haar huurwoning in 2019 zelf doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerlinda van der Wal toont een kras in het raam, die haar blik naar buiten vervormt. Ze moest de oplevering van haar huurwoning in 2019 zelf doen. © Ruben Schipper Fotografie

Uwoon zegt dat er ondanks ophef over Slokkerwoningen geen aanleiding was om te twijfelen over de kwaliteit van de huizen in Ermelo

Uwoon had tijdens de bouw van de omstreden Slokkerwoningen in Ermelo naar eigen zeggen ‘geen aanleiding om te twijfelen aan de kwaliteit van de woningen’. Ondanks de ophef elders in het land schakelde de woningcorporatie geen deskundigen in, maar liet ze toekomstige huurders de oplevering van de nieuwbouwhuizen doen.

 1. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.
 2. Fout op fout bij gewraakte Slokkerwoningen in Ermelo; huurders met handen in het haar door waslijst aan gebreken
  PREMIUM
  video

  Fout op fout bij gewraakte Slokkerwo­nin­gen in Ermelo; huurders met handen in het haar door waslijst aan gebreken

  De waslijst aan klachten is ongekend lang en het woongenot is volledig naar de knoppen. Huurders van het nieuwbouwproject Driesprong in Ermelo zijn wanhopig. Hun huizen zitten vol scheuren, de muren brokkelen af, het tocht in huis en de temperatuur is amper te regelen. Ze wonen in een van de gewraakte Spaarhuiswoningen van bouwbedrijf Slokker, die eerder in andere delen van het land al tot ophef leidden.

Veluwe