De Vegan Streaker stak meerdere vrachtwagens in brand bij eendenslachterij Duck-To Tomassen in Ermelo.
Volledig scherm
De Vegan Streaker stak meerdere vrachtwagens in brand bij eendenslachterij Duck-To Tomassen in Ermelo. © Damian Ruitenga / ANP (Bewerking: de Stentor)

Vegan Streaker die celstraf uitzit voor brandstichting in Ermelo begonnen aan hongerstaking

VIDEODierenrechtenactivist Peter Janssen, beter bekend als de Vegan Streaker, is maandag in de gevangenis in Arnhem begonnen aan een hongerstaking. Hij wil daarmee “solidair zijn met de dieren die lijden in de intensieve veeindustrie en andere uitbuitende sectoren, zoals de dierproevenindustrie”.

2 reacties

 • JP Dokter

  2 maanden geleden
  Lekker laten gaan. Hoop dat het lang genoeg duurt. Zijn we daar ook weer van af.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Stop toch met deze dwaas een podium te geven. Hij zit een straf uit en dat is niet omdat hij zweetvoeten heeft! Hij weet zijn gevangenisstraf nog om te buigen naar een actie en krijgt weer alle aandacht.
 1. Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’
  PREMIUM
  video
  6

  Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’

  Dozen vol zelftests zijn afgeleverd bij het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, net als bij alle andere scholen in het land. Bedoeld om uit te delen aan leerlingen zodat ze zich twee keer per week kunnen testen op corona. ,,Ik wil het best doen, maar dan misschien eens in de paar weken. Ik hoef niet twee keer per week zo’n stokje in mijn neus als ik me verder prima voel’’, zegt brugklasser Julia (13).
 2. Open Doors geeft na 65 jaar een kijkje achter de schermen met nieuw bezoekerscentrum
  PREMIUM

  Open Doors geeft na 65 jaar een kijkje achter de schermen met nieuw bezoekers­cen­trum

  Na jaren in de anonimiteit opent de organisatie Open Doors nu de deuren voor het publiek. In het bezoekerscentrum aan de Harderwijkerweg 136 in Ermelo is een indrukwekkende tentoonstelling te zien, waar belangstellenden een historisch kijkje krijgen in de wereld van de bijbelsmokkelaars. Het gaat echter niet alléén om de spanning achter deze evangelische daad, maar ook om mensen in landen waar het christendom verboden is een stem te geven.

Veluwe