Volledig scherm
De hoogzwangere, aangereden vrouw is nagekeken in de ambulance en door de politie naar huis gebracht. © AS Media

Verdachte opgepakt voor aanrijding met hoogzwangere vrouw in Ermelo

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de aanrijding maandagmiddag op de Groevenbeekseheide in Ermelo. Volgens wijkagent Jelle van Heerikhuize gaat het om een 17-jarige jongen uit Ermelo. Bij de aanrijding werd een hoogzwangere vrouw aangereden door een jongen met een mini-crossmotor.

De vrouw was met haar hond aan het wandelen over de heide toen ze werd aangereden. Hierbij viel ze op de grond en raakte ze lichtgewond aan haar been. De politie bracht haar en haar hond na afloop naar huis.

De 17-jarige Ermeloër wordt nu verhoord op het politiebureau in Harderwijk. De wijkagent bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de zoektocht naar de verdachte. Bij de zoektocht speelde social media een belangrijke rol, aldus van Heerikhuize.

 1. Handtekening is mooiste beloning voor jonge figurant bij opnames paardenfilm van Britt Dekker in Ermelo
  PREMIUM
  video

  Handteke­ning is mooiste beloning voor jonge figurant bij opnames paarden­film van Britt Dekker in Ermelo

  Stil zijn, wachten, aanwijzingen opvolgen en je ogen uitkijken. Dat is zo ongeveer de rol van een figurant. In een van de rijhallen van het hippisch centrum van de KNHS zitten er deze dinsdag zo'n tweehonderd op de tribune. Ze kijken hoe presentatrice en YouTubster Britt Dekker op haar paard George haar rondjes rijdt voor de lens van de camera. Ermelo is een paar dagen het decor voor haar nieuwe film Whitestar.
 2. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
  PREMIUM

  Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

  Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe