Volledig scherm
© Mactrunk/Thinkstock

VVD Ermelo wil experiment met 'Geluksbudget'

ERMELO - Tien Ermeloërs krijgen eenmalig 500 euro om iets te kopen dat ze al heel lang héél erg graag wilden hebben.

Dat is althans het voorstel van de VVD. Dit zogeheten 'Geluksbudget' is een steuntje in de rug voor kwetsbare dorpsgenoten. De VVD somt op:,,Voor eenzame ouderen, maar ook werklozen, chronisch zieken en gehandicapten, mensen die langdurig in de bijstand zitten, ex-psychiatrisch patiënten, ex-verslaafden, en dergelijk...''

In de raadsvergadering van 13 oktober dient VVD Ermelo een motie in die deze 'eenmalige, persoonlijke financiële injectie' mogelijk moet maken. De VVD spreekt over een proef, die later kan worden uitgebreid. Het douceurtje is bedoeld om 'sociaal geïsoleerde mensen' te helpen actief te worden en te blijven. ,,Het doel is om deze mensen blijvend gezonder én gelukkig te maken,'' aldus fractievoorzitter Désirée Meijsen.

Er zijn al zestien gemeenten die dit 'Geluksbudget' uitdelen, waaronder Almelo. ,,De een heeft een naaimachine en stof ter beschikking gekregen en naait nu kleren voor de kinderen in de buurt. Deze vrouw is weer sociaal actief en is gelukkig. De ander heeft met een verrekijker vogels kunnen spotten en een boekje uitgebracht,'' aldus Meijsen.

Veluwe