Volledig scherm
PREMIUM
Anouk Pool en Tim Saalbrink maken zich op voor hun wandeltocht van 1135 kilometer langs de hoofdsteden van de twaalf provincies om aandacht te vragen voor mensen met psychische problemen. Ze starten maandag in Ermelo. © Ruben Schipper

Wandeltocht van 1135 kilometer pakt psychische problemen aan: Tim en Anouk doen het

Vanuit Ermelo gaan Tim Saalbrink (37) en Anouk Pool (23) 1135 kilometer wandelen om aandacht te vragen voor mensen met psychische problemen. ,,We zijn gewone mensen die hun weg zoeken en soms even hulp nodig hebben.’’

Het kan raar lopen. Tim was - door een lui oog bleek later - zichzelf kwijtgeraakt, ging bijna ten onder aan de drank maar zet zijn ervaring nu om in een daadkracht. De verlegen Anouk wilde in haar onzekerheid uit het leven stappen, maar stapt nu volop in de schijnwerpers. En wie dat wil kan meedoen. Graag zelfs.

Het bankje bij de dierenweide op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Veldwijk in Ermelo is voor Tim Saalbrink en Anouk Pool  een bekend plekje. Ze brachten daar samen veel tijd door toen ze week in, week uit van zondagavond tot vrijdagmiddag van therapie naar gesprek naar behandeling gingen. 

  1. Buren van gedode Anna Marie (57) uit Ermelo hebben talloze vragen, maar antwoorden blijven uit
    PREMIUM
    video

    Buren van gedode Anna Marie (57) uit Ermelo hebben talloze vragen, maar antwoorden blijven uit

    Vragen, vragen. Vol vragen zitten de bewoners in het Ermelose woonbuurtje aan de Magnolialaan waar woensdagavond de 57-jarige Anna Marie den Toom-Kamphuis om het leven kwam en haar 61-jarige echtgenoot Freek den T. werd opgepakt. Wat is er precies gebeurd met hun aardige buurvrouw? En wat heeft de buurman precies met haar gedaan dat hij achter de tralies blijft zitten? Wanneer wordt er iets duidelijk?

Veluwe