Volledig scherm
PREMIUM
Anouk Pool en Tim Saalbrink maken zich op voor hun wandeltocht van 1135 kilometer langs de hoofdsteden van de twaalf provincies om aandacht te vragen voor mensen met psychische problemen. Ze starten maandag in Ermelo. © Ruben Schipper

Wandeltocht van 1135 kilometer pakt psychische problemen aan: Tim en Anouk doen het

Vanuit Ermelo gaan Tim Saalbrink (37) en Anouk Pool (23) 1135 kilometer wandelen om aandacht te vragen voor mensen met psychische problemen. ,,We zijn gewone mensen die hun weg zoeken en soms even hulp nodig hebben.’’

Het kan raar lopen. Tim was - door een lui oog bleek later - zichzelf kwijtgeraakt, ging bijna ten onder aan de drank maar zet zijn ervaring nu om in een daadkracht. De verlegen Anouk wilde in haar onzekerheid uit het leven stappen, maar stapt nu volop in de schijnwerpers. En wie dat wil kan meedoen. Graag zelfs.

Het bankje bij de dierenweide op het terrein van psychiatrisch ziekenhuis Veldwijk in Ermelo is voor Tim Saalbrink en Anouk Pool  een bekend plekje. Ze brachten daar samen veel tijd door toen ze week in, week uit van zondagavond tot vrijdagmiddag van therapie naar gesprek naar behandeling gingen. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe