Een lint van slachtoffers aan de muur van de Kigali Genocide Memorial in Kigali, Rwanda. Van april tot juli 1994 voltrok zich in het Afrikaanse land een genocide die aan circa 800.000 mannen, vrouwen en kinderen het leven heeft gekost.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lint van slachtoffers aan de muur van de Kigali Genocide Memorial in Kigali, Rwanda. Van april tot juli 1994 voltrok zich in het Afrikaanse land een genocide die aan circa 800.000 mannen, vrouwen en kinderen het leven heeft gekost. © AFP

Was goedlachse conciërge uit Ermelo betrokken bij moordpartij in Rwanda? ‘Dit is een schok’

Aimabel, goedlachs, behulpzaam. Zo wordt de 65-jarige man uit Ermelo omschreven, die sinds woensdag zijn Nederlanderschap kwijt is. Voor hem dreigt uitzetting naar zijn thuisland Rwanda vanwege betrokkenheid bij massamoorden.

5 reacties

 • F. Post

  3 dagen geleden
  Mevr. Kooi maakt vreemde vergelijkingen. Eén ding hoop ik dat hier goed en grondig onderzoek gedaan wordt want de laatste tijd is het een hype om te pas en onpas mensen te beschadigingen.
 • Cor Hoogendijk

  4 dagen geleden
  Check de uitzending gemist van zembla op 12 mei (gisteren) en dit komt in heel ander daglicht...
 • J. Werven

  4 dagen geleden
  Geachte heer / mevrouw A. Kooij , wat een prachtige doch simpele vergelijking. Genocide vs een verzonnen verhaal. Chapeau!
 • Geert Arends

  4 dagen geleden
  @A. Kooi. Het is inderdaad nogal een verschil of je een baan hebt in de achtergrond, of dat je vol in de aandacht staat met een populair TV programma. Daarbij is het Nederlanderschap van deze man inmiddels ingetrokken en mag hij niet meer werken en komt Derksen waarschijnlijk terug op televisie.
 • A. Kooi

  4 dagen geleden
  Dat is wel andere "Koek" deze man kan gewoon zijn werk blijven doen ,waar Johan Derksen meteen verbannen wordt. Wat voor wereld is dit toch.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Bijspijkeren hard nodig voor scholieren in Ermelo: ‘Klein wonder dat we überhaupt examen kunnen doen’
  PREMIUM

  Bijspijke­ren hard nodig voor scholieren in Ermelo: ‘Klein wonder dat we überhaupt examen kunnen doen’

  De leerlingen die nu examen gaan doen voor havo hebben bijna de helft van hun tijd op school in de ‘coronamisère’ gezeten. Ook nu nog dragen ze de naweeën mee, zoals op het Groevenbeek in Ermelo, waar tientallen scholieren zich tijdens hun vakantie nog even laten bijspijkeren op school. We spreken Guus (16) en Naomi (17). Hoe hebben zij hun schooltijd ervaren? Wat hebben ze gemist? En misschien: wat heeft het hun gebracht?

Veluwe