Bekend beeld aan de poorten van Tomassen Duck-To: activisten van een dierenrechtenorganisatie demonstreren voor de poorten van de eendenslachterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bekend beeld aan de poorten van Tomassen Duck-To: activisten van een dierenrechtenorganisatie demonstreren voor de poorten van de eendenslachterij. © Archief, ANP

Weer kopzorgen voor Ermelo in hoofdpijndossier rond eendenslachterij

De gemeente Ermelo krijgt opnieuw een tik op de vingers voor bestuurlijk-juridisch broddelwerk in een van de hoofdpijndossiers waarmee de gemeente al jaren onder vuur ligt. In een conflict over eendenslachterij Tomassen Duck-To, waarover al vier jaar wordt geprocedeerd, moeten burgemeester en wethouders binnen zes weken een nieuwe beslissing nemen, zegt de rechter. Dat kan grote gevolgen hebben voor de slachterij.

3 reacties

 • Jo Buitenhuis

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat daar eindelijk eens een mooie woonwijk gaat verschijnen. Die Eendenfokker met zijn fijnstof uitstoot moet daar gewoon weg. Niemand in Nederland eet trouwens eend.
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Het CDA en de CU zaten in het college toen de overtredingen begonnen. De CDA- burgemeester, Baars, haalde de zaak naar zich toe en deed niets en de gemeenteraad nam haar verantwoordelijkheid niet. Ben benieuwd wat de nieuwe gemeenteraad en het nieuws college, nu met Één Ermelo, gaat ondernemen. De gemeente moet het nu nogmaals bestuderen. Pappen en nathouden!!
 • TK Dijkstra

  4 maanden geleden
  De gemeente Ermelo rommelt rustig verder. Wat een onbenul!

Veluwe