Volledig scherm
De Generaal Spoorkazerne in Ermelo. © Bram van de Biezen

Werkstraf voor ex-militair uit Genemuiden na aanranding in kazerne Ermelo

Een 22-jarige ex-militair uit Genemuiden is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het aanranden van een andere militair op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo anderhalf jaar geleden.

Twee keer ging hij met een zuigende stofzuigerslang onder de dekens van het slachtoffer toen deze in bed lag en hield het tegen diens kruis. Ook heeft hij meermalen met zijn ontblote geslachtsdeel voor het gezicht van de in bed liggende man lopen zwaaien. De opgelegde straf is ook voor deze schennispleging.

Hij wilde de militair een beetje uitdagen, zei de Genemuider op de strafzitting twee weken geleden voor de militaire kamer in Arnhem. Het slachtoffer was een beetje een buitenbeentje in de groep geweest. Hij was doorgegaan, ondanks dat het slachtoffer hem had weggeduwd en ook andere militairen hadden gezegd dat hij moest stoppen. “Dommigheid”, noemt hij het achteraf.

Schorsing

Toen de sergeant ervan hoorde, werd de man geschorst. Vervolgens nam hij zelf ontslag bij Defensie. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij het slachtoffer op deze manier belaagde op een legeringskamer van een kazerne, waar hij zich veilig en gerespecteerd moest kunnen voelen. Ze schrijft verder in het vonnis dat de pesterijen in aanwezigheid van andere pelotonsgenoten zeer vernederend voor hem moeten zijn geweest.

Omdat de Genemuider geen strafblad heeft, spijt heeft betoond en er inmiddels een anderhalf jaar is verstreken, matigde de rechtbank de geëiste straf. De officier van justitie vond dat er naast de werkstraf nog twee weken cel waarvan de helft voorwaardelijk moest worden opgelegd.

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe