De politie is aanwezig na een woningoverval aan de Julianalaan in Ermelo.
Volledig scherm
De politie is aanwezig na een woningoverval aan de Julianalaan in Ermelo. © Damian Ruitenga / News United

Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

De overvallers in Vierhouten droegen zoals eerder gemeld maskers. Maar in het programma Opsporing Verzocht werden waarschijnlijk niet de juiste maskers getoond. De recherche vermoedt nu dat de daders geen witte maskers droegen met zwarte wenkbrauwen, snor en sik, maar effen witte maskers.

De recherche gaat er nu van uit dat de overvallers in Vierhouten effen witte maskers droegen zoals op deze foto.
Volledig scherm
De recherche gaat er nu van uit dat de overvallers in Vierhouten effen witte maskers droegen zoals op deze foto. © Politie.nl

Maskers en rasta

De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de overvallen of overvallers. ,,Ook als u iemand kent die witte maskers heeft of had, met name in combinatie met een rasta-kapsel, kan u het onderzoek mogelijk verder helpen’’, aldus de politie, die er verder op wijst dat zulke maskers zeker rondom carnaval veel worden gebruikt en dat daarom ‘niet zomaar iedereen die over zo’n masker beschikt kan worden aangehouden. Uiteraard wordt er eerst goed onderzoek gedaan om te bekijken of er verdenkingen tegen iemand bestaan’.

Echtparen overvallen

Op 23 januari werd een echtpaar door twee mannen overvallen in hun woning aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. Ze moesten spullen afgeven en de sleutels van hun grijze Porsche Cayenne. Bij de overval op een ouder echtpaar in Vierhouten namen de daders in maart 2019 de auto van de bewoners en een kluis met sieraden mee. De auto en de opengebroken kluis werden teruggevonden in een bosperceel bij Elspeet. Een ouder echtpaar en hun kleindochter zijn zaterdagavond 8 februari in Ermelo door drie mannen bedreigd met een wapen. Ze werden zo’n drie kwartier vastgehouden in hun vrijstaande woning aan de Julianalaan, maar bleven ongedeerd. 

De bosrijke omgeving van de Julianalaan in Ermelo, waar zaterdagavond 8 februari een ouder echtpaar met hun kleindochter  werden overvallen in hun eigen huis.
Volledig scherm
De bosrijke omgeving van de Julianalaan in Ermelo, waar zaterdagavond 8 februari een ouder echtpaar met hun kleindochter werden overvallen in hun eigen huis. © Floris Brandriet

Veluwe