Een recordaantal deelnemers deed in het weekend van 8 juni mee aan het Nationaal Voltigeweekend op het NHC te Ermelo.
Volledig scherm
Een recordaantal deelnemers deed in het weekend van 8 juni mee aan het Nationaal Voltigeweekend op het NHC te Ermelo. © KNHS

WK en EK Voltige voor het eerst in Ermelo

Bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo wordt van 24 tot en met 28 juli het Europees Kampioenschap Voltige voor senioren en het Wereld Kampioenschap voor junioren Voltige georganiseerd. 

Voltige is acrobatiek op een rijdend paard. Voor het eerst in de geschiedenis binden in Nederland zowel de mondiale juniorentop als de Europese senioren tegelijkertijd de strijd met elkaar aan voor de Wereld- en Europese kampioenstitels. 

In 2015 was er in Ermelo al het WK Voltige voor junioren in Nederland. Het is de eerste keer dat nu naast het WK junioren ook het Europees Kampioenschap voor senioren in Nederland plaats vindt.

Slechts één man

 Bondscoach Diana van Klaveren kijkt uit naar het kampioenschap. ,,Begin juli, kort voor de definitieve inschrijving, maak ik mijn selectie bekend. We mogen bij zowel de junioren als senioren drie dames, drie heren, een team en twee duo’s afvaardigen. Duo’s hebben we niet op dit moment en bij de heren is er slechts één senior in de strijd. Bij de teams moeten we kijken hoe de vorm zich ontwikkelt, maar daar zijn mogelijkheden. Bij de dames moet een keus gemaakt worden, daar hebben we verschillende goede kandidaten.”

Publiek is welkom bij de kampioenschappen.

Veluwe