Woningbrand Ermelo: rieten dak gaat verloren

Video, updateAan de Harderwijkerweg in Ermelo heeft een woningbrand gewoed. Het rieten dak ging verloren, maar de verdiepingen daaronder bleven gespaard.

Het vuur brak rond 10.45 uur uit op de tweede verdieping van het huis, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op Twitter. Er zijn twee blusvoertuigen, twee watertankwagens en een hoogwerker ter plaatse gekomen. Omdat de woning een rieten dak heeft, was bovendien een rietploeg opgeroepen om assistentie te verlenen. 

Uitslaande brand

De brandweerploeg binnen moest het pand tijdens de inzet verlaten omdat de brand verder uitbreidde tot een uitslaande brand. Er waren geen personen binnen de woning. Er is een kraan ter plaatse gekomen om te helpen de rieten kap eraf te halen. Door de brand is veel rook vrijgekomen. De weg is afgesloten voor verkeer. 

Zichtbaar aangedaan stapt een vrouw van de fiets als ze ziet dat enkele kijkers foto's maken van het nasmeulende pand. ,,Vindt u dat gepast, om hier foto's te staan maken?’’, zegt ze verontwaardigd. De man die met zijn mobieltje opnames maakte, houdt ermee op en betuigt zijn medeleven bij haar.

Voorbijganger waarschuwde

De vrouw blijkt dochter te zijn van de bewoners van het getroffen huis. Op vragen van de journalist meldt ze dat de brand ontdekt is door een voorbijganger. ,,Die zag de rook en belde aan om mijn ouders te waarschuwen.’’, verklaart ze.

Nadere vragen van de journalist wil de vrouw niet beantwoorden.

De nabluswerkzaamheden nemen nog een groot deel van de dag in beslag. 

Bij de brand in Ermelo komt veel rook vrij
Volledig scherm
Bij de brand in Ermelo komt veel rook vrij © Damian Ruitenga (NewsUnited)

Veluwe