Woningen schieten de grond uit in Ermelo

videoOp het bouwterrein aan de Hamburgerweg in Ermelo worden de woningen bijna letterlijk uit de grond gestampt. Met in de fabriek gemetselde buitenwanden kan een woning in een dag overeind worden gezet.

En snelheid is precies waar woningcorporatie Uwoon en de gemeente Ermelo naar op zoek zijn. Het gaat om 24 sociale huurwoningen; 12 eengezinswoningen en 12 beneden- en bovenwoningen. De woningen worden gasloos opgeleverd. 

Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland, bracht maandag een bezoek aan de bouwlocatie de Driesprong. Samen met wethouder Laurens Klappe en Uwoon-bestuurder Moniek van Balen, bekeek ze de voortgang van de bouw en hielp ze een handje bij het plaatsen van een vloer. 

Onder andere door geïntegreerde zonnepanelen op het dak en toepassing van warmtepompen, worden de  woningen allemaal ‘nul-op-de-meter’. De woningen moeten net zoveel energie gaan opwekken, als nodig is voor het huis en het huishouden.

De snelle bouw is mogelijk door een innovatieve bouwmethode van Slokker Innovate, meldt Uwoon in een persbericht. De woningen worden voor een groot deel voorbereid in de fabriek (prefabricage) en kunnen daarna in korte tijd worden ‘afgebouwd’ op de bouwlocatie. In november werd de fundering gelegd voor de eerste woningen en deze week gaan de dakplaten er op. 

De woningen worden zo snel mogelijk opgeleverd aan het begin van het nieuwe jaar, afhankelijk van de nutsaansluitingen en de snelheid van de verhuur. De woningen komen binnenkort te huur op www.hurennoordveluwe.nl.

De 24 woningen maken deel uit van het project de Driesprong, waar in totaal 71 woningen worden gebouwd, waaronder rijwoningen, twee-onder-eenkappers en vrijstaande woningen. 

Volledig scherm
Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland (rechts), helpt een handje bij de woningbouw op de Driesprong in Ermelo. Daar worden 24 sociale huurwoningen in sneltreinvaart gebouwd. © Uwoon

Veluwe