Woningen schieten de grond uit in Ermelo

videoOp het bouwterrein aan de Hamburgerweg in Ermelo worden de woningen bijna letterlijk uit de grond gestampt. Met in de fabriek gemetselde buitenwanden kan een woning in een dag overeind worden gezet.

En snelheid is precies waar woningcorporatie Uwoon en de gemeente Ermelo naar op zoek zijn. Het gaat om 24 sociale huurwoningen; 12 eengezinswoningen en 12 beneden- en bovenwoningen. De woningen worden gasloos opgeleverd. 

Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland, bracht maandag een bezoek aan de bouwlocatie de Driesprong. Samen met wethouder Laurens Klappe en Uwoon-bestuurder Moniek van Balen, bekeek ze de voortgang van de bouw en hielp ze een handje bij het plaatsen van een vloer. 

Onder andere door geïntegreerde zonnepanelen op het dak en toepassing van warmtepompen, worden de  woningen allemaal ‘nul-op-de-meter’. De woningen moeten net zoveel energie gaan opwekken, als nodig is voor het huis en het huishouden.

De snelle bouw is mogelijk door een innovatieve bouwmethode van Slokker Innovate, meldt Uwoon in een persbericht. De woningen worden voor een groot deel voorbereid in de fabriek (prefabricage) en kunnen daarna in korte tijd worden ‘afgebouwd’ op de bouwlocatie. In november werd de fundering gelegd voor de eerste woningen en deze week gaan de dakplaten er op. 

De woningen worden zo snel mogelijk opgeleverd aan het begin van het nieuwe jaar, afhankelijk van de nutsaansluitingen en de snelheid van de verhuur. De woningen komen binnenkort te huur op www.hurennoordveluwe.nl.

De 24 woningen maken deel uit van het project de Driesprong, waar in totaal 71 woningen worden gebouwd, waaronder rijwoningen, twee-onder-eenkappers en vrijstaande woningen. 

Volledig scherm
Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland (rechts), helpt een handje bij de woningbouw op de Driesprong in Ermelo. Daar worden 24 sociale huurwoningen in sneltreinvaart gebouwd. © Uwoon
 1. ‘Klassieke’ huisarts Hans Smit neemt na veertig jaar afscheid van zijn Ermelose patiënten
  PREMIUM

  ‘Klassieke’ huisarts Hans Smit neemt na veertig jaar afscheid van zijn Ermelose patiënten

  De 66-jarige huisarts Hans Smit vindt het mooi geweest, hij heeft besloten de praktijk vaarwel te zeggen en een punt achter zijn loopbaan te zetten. Per 1 juli zwaait hij af, maar dat hij nooit meer als praktiserend arts zal optreden, dat laat hij voor de toekomst nog open. ,,Mijn licentie is nog vijf jaar geldig, dus wie weet komt een oud-patiënt mij nog eens tegen in het medisch circuit."
 2. ‘Ermelo had die regenboogvlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’
  PREMIUM

  ‘Ermelo had die regenboog­vlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’

  Eerst was er de beruchte Nashville-verklaring, toen het besluit van de gemeente Ermelo om niet als steunbetuiging aan ‘anders-seksuelen’ de regenboogvlag te hijsen. Voor politieke partij Progressief Ermelo reden om op 3 juli eens een avondje uitgebreid te bomen over homoseksualiteit onder de titel Kleur Bekennen. Heleen Bakker werkt er graag aan mee. Zij ontdekte negen jaar geleden dat ze lesbisch is. ,,Van echte seksuele vrijheid is nog geen sprake’’.

Veluwe