Zeven windmolens, en misschien zelfs tien, van 250 meter hoog langs de A28 bij Ermelo en Putten

De komst van een windpark van zeven windturbines langs de A28 met een hoogte van 250 meter is een stap dichterbij gekomen. De gemeenten Ermelo en Putten hebben gekozen voor één projectontwikkelaar, namelijk Prowind uit Zwolle. Concurrent RWE, dat ook een plan had ingediend voor een windpark tussen Ermelo en Putten, laat het er vooralsnog niet bij zitten.

 1. Scheurtjes in Veluws kroegenverbond over vroegere sluitingstijden: ‘Keihard geknokt voor die 04.00 uur’
  PREMIUM
  3

  Scheurtjes in Veluws kroegenver­bond over vroegere sluitings­tij­den: ‘Keihard geknokt voor die 04.00 uur’

  Het horecaverbond over vroegere sluitingstijden in Harderwijk en Ermelo vertoont scheurtjes. Café De Boterlap in Harderwijk trekt zijn eigen plan en gaat op zaterdag door tot 04.00 uur, twee uur langer dan de andere kroegen met elkaar hebben afgesproken. Uitbater Gert Boonen is zich van geen kwaad bewust. ,,Wij doen wat De Boterlap altijd heeft gedaan: lekker tot laat feesten.’’
 2. Weer kopzorgen voor Ermelo in hoofdpijndossier rond eendenslachterij
  PREMIUM
  3

  Weer kopzorgen voor Ermelo in hoofdpijn­dos­sier rond eenden­slach­te­rij

  De gemeente Ermelo krijgt opnieuw een tik op de vingers voor bestuurlijk-juridisch broddelwerk in een van de hoofdpijndossiers waarmee de gemeente al jaren onder vuur ligt. In een conflict over eendenslachterij Tomassen Duck-To, waarover al vier jaar wordt geprocedeerd, moeten burgemeester en wethouders binnen zes weken een nieuwe beslissing nemen, zegt de rechter. Dat kan grote gevolgen hebben voor de slachterij.

Veluwe